Adviespunt Machinebouw

Heeft uw vragen en/of advies nodig over Machinebouw?

Voor uw vragen over onder andere CE-markering, productaansprakelijkheid, risicobeoordeling, de gebruiksaanwijzing, het technisch dossier, eisen voor niet-voltooide machines en de verklaring van overeenstemming bent u bij ons aan het juiste adres.

Wij beperken ons niet alleen tot machinebouw en machineveiligheid maar kunnen u ook van dienst zijn met vragen over bijvoorbeeld drukapparatuur of de elektrische veiligheid van machines. Omdat wij advies op maat bieden (ook op locatie) is het advies altijd afgestemd op uw wensen. Tevens ondersteunen wij ons advies met diverse producten zoals een overzicht van alle normen die in het kader van de Machinerichtlijn zijn ontwikkeld.

Dit overzicht geeft duidelijk aan welke normen de status van geharmoniseerde norm hebben en dus een vermoeden van overeenstemming geven met de essentiële veiligheids- en gezondheidseisen van de richtlijn.

Bent u nog in een beginnende fase en wilt u graag over onze adviesmogelijkheden worden geïnformeerd dan bent u van harte welkom bij het Adviespunt voor een oriënterend gesprek.Adviespunt Machinebouw diensten voor niet-leden

Overzichten aanvragen
Het adviespunt ontwikkelt speciale producten voor haar leden. Maar ook als niet-lid kunt u beschikken over deze producten. In de afgelopen jaren hebben wij diverse “Wegwijzers” ontwikkeld zoals de Wegwijzer Machinerichtlijn en de Wegwijzer Drukapparatuur. Die "Wegwijzers" zijn nu als online NEN Connect pakketten beschikbaar.

Normoverzicht
Normoverzicht
Een overzicht van Europese normen en normontwerpen die in het kader van de machinerichtlijn zijn opgesteld. Het overzicht is ingedeeld in A, B en C-type normen en categorieën zodat u gemakkelijk kunt zien of er normen zijn ontwikkeld voor uw product. Tevens staat per norm aangegeven of de norm geharmoniseerd is. Momenteel zijn wij druk bezig een nieuwe versie van dit overzicht te maken. Wilt u weten hoe ver wij zijn of wilt u er een opvragen dan kunt u naar ons mailen.

Voorbeelden voor verklaringen
Voorbeelden voor verklaringen
Wij hebben voorbeelden opgesteld van de verklaring van overeenstemming en de inbouwverklaring voor niet-voltooide machines. Wilt u deze verklaring via email ontvangen, mail dan naar advies.machinebouw@nen.nl

Tarieven en leveringsvoorwaarden
Tarieven
Uurtarief 2015: € 138,- (excl. BTW)
Dagtarief 2015: € 1.104,- (excl. BTW)

Leveringsvoorwaarden NEN »Adviespunt Machinebouw voordelen leden

Lidmaatschap Adviespunt Machinebouw
Wanneer u van een bijzonder voordeel wilt genieten kunt u lid worden van het Adviespunt Machinebouw. Als lid kunt u onbeperkt mailen of bellen met uw vragen naar onze helpdesk. Wanneer u als lid voor een adviestraject kiest, krijgt u 20% korting op onze adviseringskosten.

Normoverzicht
Normoverzicht
U ontvangt elk jaar een speciaal ontwikkeld overzicht van Europese normen en normontwerpen die in het kader van de machinerichtlijn zijn opgesteld. Het overzicht is ingedeeld in A, B en C-type normen en categorieën zodat u gemakkelijk kunt zien of er normen zijn ontwikkeld voor uw product. Tevens staat per norm aangegeven of de norm geharmoniseerd is.

NENMachinebouw vakblad
NENMachinebouw
U ontvangt een gratis abonnement op NENMachinebouw (6x per jaar). Dit is een magazine dat in eerste instantie speciaal voor onze leden is ontwikkeld maar ondertussen een veel bredere lezerskring kent. Onder andere leden van de Metaalunie. NENMachinebouw houdt u o.a. op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Europese regelgeving en normalisatie en aanverwante onderwerpen.

Uw voordelen
Uw voordelen op een rij:
• U mag onbeperkt bellen of mailen met korte vragen naar onze helpdesk
• U ontvangt onze vakblad NENMachinebouw 6 x per jaar
• U ontvangt een overzicht van normen in het kader van de Machinerichtlijn
• U kunt gebruik maken van een eenmalige korting van 20% op een adviestraject
• U kunt beschikken over bijzondere documenten

Bijdrage
Lidmaatschap bijdrage De kosten voor het lidmaatschap bedragen € 495,00 excl. btw. per (kalender)jaar. Bent u lid van een normcommissie, dan ontvangt u een korting op het lidmaatschap van het Adviespunt.


Adviespunt Machinebouw brochureEerder door u bekeken

Contact normontwikkeling

Wilt u meer informatie over of meedoen aan het ontwikkelen van normen? Mail dan naar:

marketingno@nen.nl