Alarmsystemen projecten

Alarmsystemen worden gebruikt voor het signaleren van inbraken, overvallen en als beveiligings- en evacuatiesystemen.

Alarmsystemen zijn ook populair op het gebied van sociale alarmering waar ze een hulp zijn voor ouderen en invaliden die hiermee, terwijl ze thuis zijn, een verbinding kunnen maken met een centrale hulpverleningspost.

Alarmsystemen zijn gebaseerd op ingewikkelde elektronische ontwerpen. Ze zijn nogal verschillend van andere elektronische systemen omdat ze onder alle omstandigheden betrouwbaar moeten functioneren in geval van nood. Inbraaksignalering- en overvalalarmsystemen worden bovendien ontworpen om een alarm te initiƫren in geval storing of moedwillige verstoring van het systeem.

De recente groei in de informatie technologie heeft een sterke invloed op de ontwikkeling van alarmsystemen. Het is nu gemakkelijker, goedkoper en sneller, dan vroeger het geval was, om alarmsignalen of -berichten van het beveiligde object door middel van communicatiesystemen door te geven naar een meldkamer. Gebruikers van dergelijke systemen verwachten niet alleen een betrouwbaar systeem maar ook een gepaste reactie en/of hulp direct volgend op het gegeven alarm.

Lopende projectenEerder door u bekeken

Contact NEC 79 - Alarmsystemen

Heeft u belangstelling voor het normalisatiewerk op het gebied van alarmsystemen?
Neem dan contact op met Monique Bosboom

elektrische-installaties@nen.nl

(015) 2 690 194