Bliksembeveiligingsnieuws

12-02-2013 Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Elektrotechniek? Neemt u dan een gratis abonnement op NEN Elektromail. Met NEN Elektromail blijft u bij!

Lees meer en abonneer u direct »

Normen bieden één taal voor integraal bliksembeveiligingssysteem

13-03-2018 Een goed integraal beveiligingssysteem kan eigenlijk alleen tot stand komen in nauwe samenwerking tussen de engineer, de leverancier van componenten, de kast- en paneelbouwer, de gespecialiseerde beveiligingsinstallateur, en uiteindelijk ook de algemene elektrotechnische installateur. Het is goed als zij daarbij allemaal één en dezelfde taal spreken. Dat is één van de functies van de normen voor bliksem- en overspanningsbeveiliging, zo zegt Pieter Kremer van Conduct Technical Solutions.

Lees meer

Risicoklassenindeling overspanningsbeveiliging beschreven in herziene praktijkrichtlijn NPR 8110

06-06-2014 In navolging van de in 2011 herziene NEN-EN-IEC 62305-reeks voor bliksembeveiliging is nu ook de Nederlandse Praktijkrichtlijn (NPR) 8110, herzien. NPR 8110 ‘Risicoklassenindeling overspanningsbeveiliging’ is een hulpmiddel om te komen tot een afgewogen risico-inschatting en een indicatie van het daarbij behorende niveau van beveiliging.

Lees meer

Bliksembewustzijn groeit snel

10-04-2014 Bliksem kan niet alleen zwaar lichamelijk letsel en brand veroorzaken. Een inslag ergens in de buurt die juist goed wordt afgeleid, kan toch úw onbeveiligde elektrische installatie volledig plat leggen

Lees meer

Nieuw: NEN Connect Elektrotechniekpakketten

01-02-2012 NEN Connect is uitgebreid met vier elektrotechniekpakketten. Daarmee is het nog makkelijker om altij...

Eerder door u bekeken

Contact NEC 79 - Alarmsystemen

Heeft u belangstelling voor het normalisatiewerk op het gebied van alarmsystemen?
Neem dan contact op met Monique Bosboom

elektrische-installaties@nen.nl

(015) 2 690 194