Bliksembeveiligingsnieuws

12-02-2013 Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Elektrotechniek? Neemt u dan een gratis abonnement op NEN Elektromail. Met NEN Elektromail blijft u bij!

Lees meer en abonneer u direct »

Risicoklassenindeling overspanningsbeveiliging beschreven in herziene praktijkrichtlijn NPR 8110

06-06-2014 In navolging van de in 2011 herziene NEN-EN-IEC 62305-reeks voor bliksembeveiliging is nu ook de Nederlandse Praktijkrichtlijn (NPR) 8110, herzien. NPR 8110 ‘Risicoklassenindeling overspanningsbeveiliging’ is een hulpmiddel om te komen tot een afgewogen risico-inschatting en een indicatie van het daarbij behorende niveau van beveiliging.

Lees meer

Bliksembewustzijn groeit snel

10-04-2014 Bliksem kan niet alleen zwaar lichamelijk letsel en brand veroorzaken. Een inslag ergens in de buurt die juist goed wordt afgeleid, kan toch úw onbeveiligde elektrische installatie volledig plat leggen

Lees meer

Blikseminslag afleiden voorkomt letsel en brand

20-06-2013 Gisteren waren er grote verschillen in het weer. De tropische hitte die was voorspeld, kwam er lang niet overal. In sommige delen van het land volgden zware buien met onweer, vooral in het noordoosten waarbij een boerderij zwaar beschadigd raakte door brand nadat de bliksem was ingeslagen. Je zou het niet zo snel verwachten, maar toch vinden in Nederland circa 200.000 blikseminslagen per jaar plaats. Zwaar lichamelijk letsel en brand kunnen het gevolg zijn. Zelfs als een blikseminslag goed wordt afgeleid, kunnen overspanningspieken als gevolg daarvan een bedreiging vormen voor de veiligheid.

Lees meer

Eerder door u bekeken

Contact NEC 79 - Alarmsystemen

Heeft u belangstelling voor het normalisatiewerk op het gebied van alarmsystemen?
Neem dan contact op met Monique Bosboom

elektrische-installaties@nen.nl

(015) 2 690 194