Bouwnieuwsberichten

25-08-2017 Het laatste bouwnieuws volgen? Neem dan een abonnement op de gratis e-mailnieuwsbrief NEN Bouwmail.

Data over dichtheid Nederland beschikbaar

13-12-2017 Het Planbureau voor de Leefomgeving heeft voor de bebouwingsdichtheid in Nederland een geautomatiseerde methode ontwikkeld. De bebouwingsdichtheid in Nederland kan nu eenvoudig in beeld worden gebracht. Het Planbureau van de Leefomgeving maakt gebruik van een landelijke standaard: NEN 9300.

Lees meer

Zo staat het met normen voor fysieke belasting

12-12-2017 Er gebeurt veel op het gebied van de ontwikkeling en herziening van normen voor ergonomie, en fysieke belasting in het bijzonder. Dat is een goede zaak, want deze normen zijn belangrijk.

Lees meer

Norm voor brandmeldinstallaties gepubliceerd

07-12-2017 NEN 2535 ‘Brandveiligheid van gebouwen – Brandmeldinstallaties – Systeem- en kwaliteitseisen en projectierichtlijnen’ geeft regels voor het ontwerp, de uitvoering, de compatibiliteit en de kwaliteit van de te installeren brandmeldinstallatie. De noodzaak en de omvang van de brandmeldinstallatie en de uitvoering van de alarmorganisatie worden in deze norm niet bepaald.

Lees meer

Energie besparen met inregelen klimaatinstallatie

04-12-2017 Klimaatinstallaties in gebouwen blijken niet goed ingeregeld. De inregeling is vaak niet afgestemd op het gebruik en de behoefte. Dit leidt tot klachten, tot onnodig energiegebruik en hoge kosten. Daarom onderzoekt NEN met een aantal partijen of er een nationale afspraak gemaakt kan worden om dit te verbeteren. En of dit aan een 'Erkende maatregel' gekoppeld kan worden.

Lees meer

"Tienduizend woningen kleiner dan vermeld"

29-11-2017 Wie een huis of gebouw wil kopen of de afgelopen jaren heeft gekocht kan maar beter goed controleren of het wel zo groot is als beloofd. Verschillende aankoopmakelaars zeggen tegen BNR regelmatig oppervlaktemetingen tegen te komen die niet kloppen. Wist u dat er ook een NEN norm is om de oppervlakten nauwkeurig te bepalen?

Lees meer

Eerder door u bekeken

Informatie Bouw

Wij helpen u graag verder!


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van bouwnormen en/of online oplossingen.

015 2690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Trainingen
Voor vragen over praktijkgerichte bouwtrainingen (op maat).

015 2690 188

training@nen.nl


NEN Bouw & Installatie
Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

bi@nen.nl


NEN Materialen & Bouwproducten Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

mb@nen.nl