Bouwnieuwsberichten

10-12-2012 Het laatste bouwnieuws volgen? Neem dan een abonnement op de gratis e-mailnieuwsbrief NEN Bouwmail.

Herziene norm voor 'Stuiklassen van PE-Buizen en PE-hulpstukken' gepubliceerd

21-07-2017 De herziene uitgave van de norm voor Stuiklassen van PE-Buizen en PE-hulpstukken, NEN 7200 ‘Kunststofleidingen voor het transport van gas, drinkwater en afvalwater – Stuiklassen van PE-buizen en PE-hulpstukken’, is gepubliceerd.

Lees meer

Norm voor bepaling optische eigenschappen tuinbouwglas

17-07-2017 NEN heeft een nieuwe versie van NEN 2675, de norm voor het bepalen van de optische eigenschappen van kasbedekkings- en schermmaterialen, voor commentaar gepubliceerd.

Lees meer

Afspraken zijn de grootste uitdaging voor Circulair Bouwen

13-07-2017 Uit de enquête van NEN over Circulair Bouwen blijkt dat 83% van de deelnemende organisaties van mening is dat er een grote behoefte is aan de actie ’Definities voor circulaire producten en/of processen eenduidig vastleggen’. In samenwerking met The Green Village en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft NEN een kick-off workshop Circulair Bouwen georganiseerd op TU Delft’s The Green Village, een proeftuin voor duurzame innovaties. Een korte terugblik op deze ochtend.

Lees meer

Wijzigingsbladen voor luidalarminstallaties met gesproken woord gepubliceerd

13-07-2017 NEN heeft de wijzigingsbladen NEN 2575-2/A1 en NEN 2575-3/A2 gepubliceerd. Deze delen beschrijven de systeem- en kwaliteitseisen en projectrichtlijnen voor luidalarminstallaties type A resp. B. Met de wijzigingsbladen worden de normen aangepast aan de inzichten en technologieën van deze tijd.

Lees meer

Publicatie wijzigingsblad ‘Algemene voorschriften voor Leidingwaterinstallaties’

13-07-2017 Het ontwerp van het wijzigingsblad A1 van NEN 1006:2015 ‘Algemene voorschriften voor Leidingwaterinstallaties’ is gepubliceerd. Dit wijzigingsblad is verschenen om scherper de omstandigheden bij de benodigde minimum temperaturen aan te geven die met warmwater mengtoestellen moeten worden gehaald. Belanghebbenden kunnen tot 15 oktober 2017 commentaar geven.

Lees meer

Eerder door u bekeken

Informatie Bouw


NEN Klantenservice: Voor vragen over het bestellen van bouwnormen.

(015) 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Training & Advies: Voor vragen over praktijkgerichte bouwtrainingen (op maat).

(015) 2 690 188

training@nen.nl


NEN Bouw & Installatie: Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

bi@nen.nl


NEN Materialen & Bouwproducten: Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

mb@nen.nl