Bouwnieuwsberichten

25-08-2017 Het laatste bouwnieuws volgen? Neem dan een abonnement op de gratis e-mailnieuwsbrief NEN Bouwmail.

Openbare consultatieperiode leidraden platform CB’23 van start

24-03-2020 De actieteams Paspoorten voor de bouw en Meten van circulariteit van Platform CB'23 (waar NEN aan deelneemt) hebben sinds oktober gewerkt aan 2.0 versies van de leidraden die in juli 2019 zijn gepresenteerd. Platform CB’23 start een openbare consultatieperiode van drie weken om feedback te ontvangen op deze leidraden die nu voor 80 % gereed zijn.

Lees meer

Publicatie Engelse vertaling en correctieblad voor de beoordeling van constructieve veiligheid van gebouwen bij aardbevingen (NPR 9998)

11-03-2020 Begin februari is de Engelse vertaling van NPR 9998 ‘Beoordeling van de constructieve veiligheid van een gebouw bij nieuwbouw, verbouw en afkeuren - Geïnduceerde aardbevingen - Grondslagen, belastingen en weerstanden’ verschenen. Deze vertaling was niet eerder beschikbaar.

Lees meer

Veilig werken in de Bouw met de Safety Culture Ladder

27-02-2020 Bereid u voor, verplicht vanaf 2021! Om het aantal ongelukken in de bouw terug te dringen wordt het veiligheidsbewustzijn als verplichting opgenomen in veel aanbestedingen en contracten in de bouw. Dat hebben verschillende opdrachtgevers en opdrachtnemers in de bouw afgesproken door het ondertekenen van de Governance Code Veiligheid in de Bouw. Vanaf 2021 hanteren zij de zogenoemde Safety Culture Ladder (Veiligheidsladder) om het veiligheidsbewustzijn van organisaties die opdrachten voor hen uitvoeren meetbaar, inzichtelijk en vergelijkbaar te maken.

Lees meer

Herziene norm voor bepaling organische materiaal van gewapende bitumen banen gepubliceerd

24-02-2020 De herziening van NEN 2087 'Bepaling aandeel organisch materiaal van gewapende bitumen banen en de deklagen daarvan' is gepubliceerd. De norm is zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar.

Lees meer

Herziene norm passieve veiligheid van constructies voor weguitrusting

20-02-2020 De Europese norm voor de passieve veiligheid van constructies voor weguitrusting, NEN-EN 12767, is herzien en de nieuwe versie is inmiddels gepubliceerd. De belangrijkste gevolgen van deze herziening worden in dit artikel toegelicht.

Lees meer

Eerder door u bekeken

Informatie Bouw

Wij helpen u graag verder!


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van bouwnormen en/of online oplossingen.

015 2690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Trainingen
Voor vragen over praktijkgerichte bouwtrainingen (op maat).

015 2690 188

training@nen.nl


NEN Bouw & Installatie
Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

bi@nen.nl


NEN Materialen & Bouwproducten Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

mb@nen.nl