Bouwnieuwsberichten

10-12-2012 Het laatste bouwnieuws volgen? Neem dan een abonnement op de gratis e-mailnieuwsbrief NEN Bouwmail.

Dick van Dijk ontvangt NEN-legpenning

29-11-2016 Piet-Hein Daverveldt, algemeen directeur NEN, heeft op 17 november j.l. de hoogste onderscheiding van NEN uitgereikt aan Dick van Dijk. Dit gebeurde tijdens het symposium ter gelegenheid van de pensionering van Van Dijk bij TNO. Meermalen werd benadrukt hoe belangrijk Van Dijk is geweest voor de energiebesparing in gebouwen in Nederland en ver daarbuiten.

Lees meer

NEN 6069+A1:2016 ‘Beproeving en klassering van de brandwerendheid van bouwdelen en bouwproducten’ gepubliceerd

28-11-2016 NEN heeft NEN 6069+A1 gepubliceerd. De belangrijkste wijzigingen zijn correcties van en aanvullingen op de brandwerendheidscriteria voor beoordeling van horizontale en verticale brandoverslag bij gevels. De veranderingen betreffen o.a. gebouwen met vloeren hoger gelegen dan 20 m boven meetniveau en gebouwen met gevels die moeilijk bereikbaar zijn voor de brandweer.

Lees meer

EPB-normen voor laatste stemronde gepubliceerd

23-11-2016 Begin november zijn de Europese normen voor de energieprestatie van gebouwen gepubliceerd voor de laatste stemronde, de 'Formal Vote'.

Lees meer

Kompas Energiewetgeving maakt energie besparen makkelijker

23-11-2016 Bent u een eigenaar, (ver)huurder of gebruiker van een bestaand bedrijfsgebouw? Dan bent u volgens wet verplicht om energie te besparen. Maar welke wetten en regels gelden er precies voor uw specifieke situatie? Met alle verschillende regels, uitzonderingen en vrijstellingen is het lastig om door de bomen het bos nog te zien.

Lees meer

Start opstellen norm voor assetmanagement infrastructuur

18-11-2016 De ontwikkeling van de ISO 55000-serie voor assetmanagement is mondiaal afgerond. De wereldwijde kennis op het gebied van het opzetten, implementeren, onderhouden en verbeteren van assetmanagementsystemen is hiermee gebundeld. NEN organiseert op 15 december 2016 een tweede bijeenkomst om de eventuele behoeften aan een sectorspecifieke uitwerking voor infrastructuur te identificeren.

Lees meer

Eerder door u bekeken

Informatie Bouw


NEN Klantenservice: Voor vragen over het bestellen van bouwnormen.

(015) 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Training & Advies: Voor vragen over praktijkgerichte bouwtrainingen (op maat).

(015) 2 690 188

training@nen.nl


NEN Bouw & Installatie: Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

bi@nen.nl


NEN Materialen & Bouwproducten: Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

mb@nen.nl