AMvB brandveilig gebruik 1 januari 2018 in werking

22-05-2017 De AMvB brandveilig gebruik overige plaatsen treedt definitief per 1 januari 2018 in werking. Tot de datum van inwerkingtreding blijft de brandbeveiligingsverordening van kracht.

Er komen landelijk uniforme, duidelijke regels voor het brandveilig gebruik van plaatsen die in georganiseerd verband worden gebruikt. De vernieuwde regels gaan gelden voor plaatsen die niet al onder andere regelingen vallen, zoals evenementen in partytenten of op festivalterreinen. Nu zijn deze regels nog opgenomen in gemeentelijke verordeningen, maar deze zijn niet altijd helder en kunnen per gemeente verschillen.

Naar verwachting zou het Besluit brandveilig gebruik overige plaatsen per 1 juli 2017 ingaan. Gebleken is dat 1 januari 2018 de voorkeur verdient boven de datum van 1 juli 2017, omdat 1 juli midden in het recreatie- en evenementenseizoen valt. Bovendien is er dan meer tijd voor de implementatie. Het ministerie van Veiligheid en Justitie streeft ernaar de tekst uiterlijk 1 oktober 2017 in het Staatsblad te publiceren.

Bron: VNG

Training Brandveiligheidseisen volgens het Bouwbesluit

Wilt u weten aan welke eisen u moet voldoen vanuit het Bouwbsluit als het gaat om brandveiligheid? Kies dan voor de praktijkgerichte training Brandveiligheidseisen volgens het Bouwbesluit.

Eerder door u bekeken

Informatie Bouw

Wij helpen u graag verder!


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van bouwnormen en/of online oplossingen.

015 2690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Trainingen
Voor vragen over praktijkgerichte bouwtrainingen (op maat).

015 2690 188

training@nen.nl


NEN Bouw & Installatie
Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

bi@nen.nl


NEN Materialen & Bouwproducten Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

mb@nen.nl