Brandveiligheid: ‘Essentiële bouwkundige controlepunten’ 2017/2018

22-02-2018 De vereniging Brandveilig Bouwen Nederland (BBN) heeft de nieuwste uitgave ‘De essentiële bouwkundige controlepunten’ 2017/2018 gepresenteerd. De uitgave helpt bij het controleren van de brandveiligheid van gebouwen en is bestemd voor iedereen die belang heeft bij een brandveilig gebouw zoals gebouweigenaren, gebruikers, huurders, architecten, adviseurs, risico beheersingsmedewerkers, Bouw & Woningtoezicht en toeleveranciers, verzekeraars en makelaars.

‘Essentiële bouwkundige controlepunten’ (pdf) is een uitgave van Brandveilig Bouwen Nederland en is samen met Brandweer Nederland, Vereniging Bouw en Woningtoezicht Nederland gemaakt. De alweer twaalfde editie is door Marcel Koene namens het projectteam van de uitgave uitgereikt aan Eugène van Mierlo van Brandweer Nederland, Joric Witlox, voorzitter BBN en dagvoorzitter Martina Smit. Zij is advocaat verzekeringsrecht. Zij vraagt zich vanuit maatschappelijk perspectief af of - nu BBN sinds 25 jaar de stakeholders attendeert op en doordringt van essentiële bouwkundige controlepunten - we eigenlijk niet zouden moeten spreken over ‘vanzelfsprekende bouwkundige controlepunten’. “Zodat je als bezoeker en gebruiker van een pand er op mag vertrouwen dat deze punten gecontroleerd zijn”, aldus Smit.

De uitgave ‘Essentiele Bouwkundige Controlepunten 2017/2018’ kent een aantal wijzigingen ten opzichte van de vorige uitgave. Zo is er meer aandacht voor controlepunten bestaande bouw, is er een uitgebreid hoofdstuk toegevoegd over Rook Warmte Afvoer en een nieuw stuk over horizontaal geplaatste daklichten.

De uitgave verwijst naar verschillende NEN-normen.

Eerder door u bekeken

Informatie Bouw

Wij helpen u graag verder!


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van bouwnormen en/of online oplossingen.

015 2690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Trainingen
Voor vragen over praktijkgerichte bouwtrainingen (op maat).

015 2690 188

training@nen.nl


NEN Bouw & Installatie
Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

bi@nen.nl


NEN Materialen & Bouwproducten Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

mb@nen.nl