Concept herziening beproevingsnorm cement NEN-EN 196-1 ter commentaar tot 1 november

27-08-2015 Normen worden regelmatig geëvalueerd en indien nodig herzien. Zo ook NEN-EN 196-1:2005 ‘Beproevingsmethoden voor cement - Deel 1: Bepaling van de sterkte’. Dit is één van de beproevingsnormen die nodig is om volgens NEN-EN 197-1 ‘Cement - Deel 1: Samenstelling, specificaties en conformiteitscriteria voor gewone cementsoorten’ tot CE-markering en prestatieverklaring te komen.

De afgelopen jaren heeft de Europese normcommissie CEN/TC 51 ‘Cement’ gewerkt aan de herziening van NEN-EN 196-1:2005. Het concept van deze nieuwe versie ligt nu ter commentaar tot uiterlijk 1 november 2015. Belanghebbenden kunnen de norm inzien en eenvoudig voorzien van commentaar op www.normontwerpen.nen.nl.

De Nederlandse (NEN-)normcommissie ‘Cement’, die het werk van CEN/TC 51 schaduwt en de Nederlandse standpunten en belangen inbrengt, zal de ingediende commentaren na 1 november beschouwen. De normcommissie houdt zelf de beslissende stem of het commentaar ook daadwerkelijk wordt verwerkt (partijen die commentaar indienen worden op de hoogte gebracht van wat er met hun inbreng gebeurt). Zij bereiden het gezamenlijke Nederlandse commentaar voor dat NEN zal indienen in het Europese normalisatieproces (CEN/TC 51).

Meepraten

Belanghebbende partijen en geïnteresseerden die willen meepraten met de NEN-normcommissie ‘Cement’ kunnen zich melden bij NEN. Naast inhoudelijke inbreng hoort daarbij ook een financiële bijdrage.

Meer informatie en aanmelden

Voor inhoudelijke informatie over deze norm en het normalisatieproces, of voor deelname aan het ontwikkelen van de nationale bijlage: Taco van den Broek, Consultant Materialen & Bouwproducten, telefoon (015) 269 01 64 of e-mail taco.vandenbroek@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over deze norm en het normalisatieproces: Taco van den Broek, Consultant Materialen & Bouwproducten.

(015) 2 690 164

taco.vandenbroek@nen.nl

Informatie Bouw

Wij helpen u graag verder!


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van bouwnormen en/of online oplossingen.

015 2690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Trainingen
Voor vragen over praktijkgerichte bouwtrainingen (op maat).

015 2690 188

training@nen.nl


NEN Bouw & Installatie
Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

bi@nen.nl


NEN Materialen & Bouwproducten Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

mb@nen.nl