Dick van Dijk ontvangt NEN-legpenning

29-11-2016 Piet-Hein Daverveldt, algemeen directeur NEN, heeft op 17 november j.l. de hoogste onderscheiding van NEN uitgereikt aan Dick van Dijk. Dit gebeurde tijdens het symposium ter gelegenheid van de pensionering van Van Dijk bij TNO. Meermalen werd benadrukt hoe belangrijk Van Dijk is geweest voor de energiebesparing in gebouwen in Nederland en ver daarbuiten.

Van Dijk was in de jaren tachtig één van de initiatiefnemers voor het ontwikkelen van een Energieprestatienorm. Dat bestond toen nog nergens, ook niet in het buitenland. In 1987 was NEN de eerste met een dergelijke publicatie. Dit heeft Nederland en de Nederlandse industrie een flinke voorsprong gegeven. Verschillende innovaties, zoals de HR ketel, zijn hiermee in gang gezet. De Nederlandse economie heeft hier aantoonbaar van geprofiteerd.

Van Dijk heeft zich in zijn carrière ingezet voor telkens weer een verbetering van eerst de isolatienormen, later de energieprestatienormen. De laatste jaren was dat binnen Europa en internationaal. Deze Energy Performance of Building (EPB) Standards zijn volgens ISO, de internationale organisatie voor standaardisatie, echte 'high profile' normen. Ze hebben dankzij Van Dijk een mooi nummer gekregen: de ISO 52000-serie.

Daverveldt was onder de indruk van Van Dijk. Hij noemde hem een echte ambassadeur voor NEN, die duidelijk maakt hoe boeiend het werken aan normen is. Hij is blij dat Van Dijk doorgaat met het internationale normalisatiewerk, maar nu via zijn eigen bedrijf, EPB consult, en wenste hem daar veel succes mee.

Meer informatie

Voor informatie over de EPB norm(en) of over het normalisatieproces: Annet van der Horn, consultant Bouw & Installatie, telefoon (015) 2 690 286 of e-mail bi@nen.nl.

Meepraten over de inhoud van normen

Wilt u als belanghebbende partij meepraten over de ontwikkeling van normen op dit gebied? De normcommissie ‘Europese en mondiale normalisatie klimaatbeheersing’ behartigt de Nederlandse belangen in het internationale normalisatieproces op het gebied van energieprestatie, isolatieberekeningen, ventilatie, verwarming en koeling en building automation, controls and building management. Stuur voor deelname aan of meer informatie over deze commissie een mail naar bi@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Meer informatie

Voor informatie over de EPB norm(en) of over het normalisatieproces: Annet van der Horn, consultant Bouw & Installatie.

bi@nen.nl

(015) 2 690 286

Informatie Bouw

Wij helpen u graag verder!


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van bouwnormen en/of online oplossingen.

015 2690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Trainingen
Voor vragen over praktijkgerichte bouwtrainingen (op maat).

015 2690 188

training@nen.nl


NEN Bouw & Installatie
Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

bi@nen.nl


NEN Materialen & Bouwproducten Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

mb@nen.nl