Doe mee aan ontwikkeling normen voor ecodesign en circulaire economie

06-11-2018 Op dit moment wordt er hard gewerkt op Europees gebied aan normen voor de Europese Ecodesign richtlijn. Deze richtlijn wordt ontwikkeld op verzoek van de Europese Commissie. Deze richtlijn is van toepassing op alle apparaten waar een stekker aan zit, maar ook op andere producten die van invloed zijn op ons energiegebruik, zoals dubbelglas. Het gaat in totaal om twaalf nieuwe Europese normen.

De impact van deze normen is heel groot. Er wordt ingegaan op duurzaamheid, repareerbaarheid, herbruikbaarheid, opwaardeerbaarheid en herfabriceerbaarheid van en gebruik van kritische grondstoffen in producten, onderdelen en materialen die ingezet worden in onder andere de maakindustrie en bouwsector en gebruikt worden voor consumentengoederen.

Nederlandse vertegenwoordiging

Europees zijn meer dan 400 expert bij betrokken bij de ontwikkeling van deze nieuwe normenreeks, in elke werkgroep zijn minstens 80 leden vertegenwoordigd. We merken dat er vanuit Nederland nog relatief weinig partijen actief zijn in de nationale normcommissie die invloed uitoefent op de internationale besluitvorming. Graag willen we juist de organisaties, die nog niet betrokken zijn de kans bieden om kennis te maken met de onderwerpen die besproken worden, de werkwijze van de commissie en de wijze waarop ze kunnen deelnemen en de inhoud van de normen mede kunnen bepalen. Dit doen we door hen de mogelijkheid te bieden een commissievergadering van NEN 10 bij te wonen.

Aanmelden

Bij dit werk zijn al tientallen Europese normcommissies en brancheorganisaties aangesloten, maar het is van grote waarde dat ook het Nederlandse belang daarin voldoende wordt behartigd.

Wilt u kijken of deelname aan deze commissie interessant is voor uw organisatie? Meld u dan nu aan! De vergadering vindt plaats op dinsdag 20 november 2018 in Delft. Aanvang 10.00 uur.

Aanmelden kan via ep@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Informatie Bouw

Wij helpen u graag verder!


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van bouwnormen en/of online oplossingen.

015 2690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Trainingen
Voor vragen over praktijkgerichte bouwtrainingen (op maat).

015 2690 188

training@nen.nl


NEN Bouw & Installatie
Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

bi@nen.nl


NEN Materialen & Bouwproducten Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

mb@nen.nl