Draag bij aan de ontwikkeling van de nieuwe NEN 8026 ‘Beleidsmatig kader beheer gebouwde omgeving’

05-12-2019 In mei jl. is de normcommissie ‘Beleidsmatig kader beheer gebouwde omgeving’ van start gegaan. Zo’n 25 organisaties nemen hieraan deel en dragen bij aan de ontwikkeling van NEN 8026. Deze norm zal assetmanagementorganisaties helpen op tactisch niveau de verbinding te maken tussen het operationeel en strategisch niveau.

De assetmanager krijgt handvatten om de doelstellingen van de asseteigenaar en kernwaarden van de organisatie te vertalen naar geplande (assetmanagement)activiteiten en daarbij te sturen op risico’s. De assetmanager krijgt kaders om inzichtelijk te maken aan de asseteigenaar wat de consequenties zijn van de actuele toestand van de assetportfolio (capaciteit, prestaties, conditie, effect van technische gebreken) en assetmanagement-organisatie (capaciteit, competenties, cultuur, managementsysteem) voor het bereiken van de organisatiedoelstellingen.

Tevens kan de assetmanager een daarop afgestemd sturingskader binnen de contracten met de serviceprovider inzake de uitvoering van activiteiten en de prestatieverantwoording opstellen. Asseteigenaren kunnen hierdoor uniform, objectief en aantoonbaar ‘in control’ zijn over hun assetmanagementbeleid.
Interesse?

Neem contact op met Katrien Volleman, NEN Consultant Bouw & Installatie, telefoon 015 2690 126 of via katrien.volleman@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Informatie Bouw

Wij helpen u graag verder!


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van bouwnormen en/of online oplossingen.

015 2690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Trainingen
Voor vragen over praktijkgerichte bouwtrainingen (op maat).

015 2690 188

training@nen.nl


NEN Bouw & Installatie
Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

bi@nen.nl


NEN Materialen & Bouwproducten Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

mb@nen.nl