EPB-normen voor laatste stemronde gepubliceerd

23-11-2016 Begin november zijn de Europese normen voor de energieprestatie van gebouwen gepubliceerd voor de laatste stemronde, de 'Formal Vote'.

De afgelopen jaren is er in Europa hard gewerkt aan de vernieuwing van de set normen voor de bepaling van de energieprestatie van gebouwen. Deze EPB-normen naderen hun voltooiing en begin november 2016 zijn de (meeste) normen en Technical Reports voor stemming (Formal Vote) gepubliceerd. Eind januari 2017 eindigt de stemming en dan is bekend of de normen ook als Europese normen worden aangenomen. NEN brengt namens de Nederlandse belanghebbenden de stem uit aan CEN. Diverse normcommissies zijn, op de voor hen specifieke onderwerpen, betrokken bij het bepalen van deze stem.

NEN en RVO hebben aan DGMR gevraagd om twee voorbeeldberekeningen uit te voeren met deze normen. De opdracht was om in kaart te brengen of de normen in de praktijk toepasbaar zijn, of de samenhang tussen de normen geborgd is en welke inspanning nog verricht zal moeten worden om aan te sluiten bij de Nederlandse wet- en regelgeving.
In de eerstvolgende Bouwmail zal meer informatie gegeven worden over de Europese normen en de bevindingen van de voorbeeldberekeningen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de desbetreffende consultant Annet van der Horn, annet.vanderhorn@nen.nl of Ron van der Aa, ron.vanderaa@nen.nl.


Eerder door u bekeken

Informatie Bouw

Wij helpen u graag verder!


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van bouwnormen en/of online oplossingen.

015 2690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Trainingen
Voor vragen over praktijkgerichte bouwtrainingen (op maat).

015 2690 188

training@nen.nl


NEN Bouw & Installatie
Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

bi@nen.nl


NEN Materialen & Bouwproducten Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

mb@nen.nl