Eén op drie huizen heeft geen rookmelder

19-12-2016 Veiligheidsmelders zijn goed vertegenwoordigd in de Nederlandse huishoudens. Toch heeft ruim één op de drie (37 procent) huizen nog geen rook-, CO- en/of CO2-melder.

Eén op de vijf melders is verbonden met het internet. Dit blijkt uit de Smart Home Monitor, een marktonderzoek van Multiscope onder 6.000 Nederlanders.

In bijna twee op de drie (64 procent) huizen in Nederland hangen rook-, CO- en CO2-melders. Van die melders staat één op de vijf (21 procent) in verbinding met internet. Hiermee krijgt de bewoner via de smartphone een melding op afstand zodra de melder alarm slaat.
De belangrijkste redenen voor het aanschaffen van slimme veiligheidsproducten (bijvoorbeeld melders of alarmsystemen) zijn extra veiligheid (60 procent), overal kunnen zien of gewaarschuwd worden wat er in en rondom huis gebeurt (24 procent) en het biedt meer gemak en comfort dan producten zonder internetverbinding. Bijna vier op de tien Nederlanders met veiligheidsproducten hebben hiervoor een betaald abonnement (20 procent).

Normen brandveiligheidsmelders gebouwen

Wilt u weten waaraan rook-, CO- en CO2-melders moeten voldoen? NEN heeft de volgende normen op dit gebied. De belangrijkste zijn:

Eerder door u bekeken

Informatie Bouw


NEN Klantenservice: Voor vragen over het bestellen van bouwnormen.

(015) 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Training & Advies: Voor vragen over praktijkgerichte bouwtrainingen (op maat).

(015) 2 690 188

training@nen.nl


NEN Bouw & Installatie: Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

bi@nen.nl


NEN Materialen & Bouwproducten: Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

mb@nen.nl