Energielabel nieuwbouw halfjaar uitgesteld

06-09-2012 Het energielabel voor nieuwbouwhuizen en -gebouwen wordt uitgesteld tot 1 juli volgend jaar. Dat is een halfjaar later dan eerder voorzien

Marktpartijen kregen het uitstel 22 augustus te horen, meldt een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken. De Tweede Kamer moet de wet die het zogenoemde nieuwbouwlabel regelt nog aannemen.

In de desbetreffende wet worden ook sancties gezet op het ontbreken van een energielabel voor bestaande huizen en gebouwen. Dat label moet al sinds 2008 getoond kunnen worden. Over de sancties is echter nog discussie in de Kamer, één van de redenen voor de vertraging. Invoering per 1 januari van het nieuwbouwlabel, zoals oorspronkelijk het plan was, is daardoor nu te kort dag.

Het uitstel geeft bouwers tijd om aan de nieuwe regels te voldoen. De komende periode wordt de opleveringstoets getest waarmee het nieuwbouwlabel wordt bepaald. Dat wordt gedaan door de vijf partijen die in 2008 een akkoord sloten voor energiezuinige nieuwbouw, namelijk Bouwend Nederland, Aedes, Neprom, de NVB en het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Bron: nieuws.nl

Energieprestatie met NEN 7120

NEN heeft geen rol bij de bepaling en/of indeling van de labels. De labels grijpen slechts terug op de berekende energieprestatie-coëfficiënt (EPC). Vanaf 1 juli 2012 wordt de energieprestatie met NEN 7120 bepaald.

Thema Energieprestatie

Bekijk ook het thema Energieprestatie voor meer informatie.

Eerder door u bekeken

Informatie Bouw

Wij helpen u graag verder!


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van bouwnormen en/of online oplossingen.

015 2690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Trainingen
Voor vragen over praktijkgerichte bouwtrainingen (op maat).

015 2690 188

training@nen.nl


NEN Bouw & Installatie
Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

bi@nen.nl


NEN Materialen & Bouwproducten Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

mb@nen.nl