Essentiële bouwkundige controlepunten 2020

16-12-2019 Onlangs is de nieuwe uitgave van de ‘Essentiële bouwkundige controlepunten 2020’ gepubliceerd door Brandweer Nederland, Bouw en Woningtoezicht Nederland en BBN. De uitgave helpt bij het controleren van de brandveiligheid van gebouwen.

De nieuwe editie van ‘Essentiële bouwkundige controlepunten 2020’ (pdf) is geactualiseerd en het hoofdstuk over brandveiligheid is uitgebreid; de onderwerpen brandwerendheid, brandgedrag en rookwerendheid worden hierin toegelicht.

Ook nieuw in de herziene uitgave van ‘Essentiële bouwkundige controlepunten’ 2020 is de opname van het GND-zekerheidslabel als controlemiddel voor brand- of rookwerende deuren, in hoofdstuk 7.
GND is de overkoepelende organisatie van toonaangevende Nederlandse deurenfabrikanten. De aangesloten deurenproducenten maken zich samen sterk voor optimale kwaliteit en prestaties van binnen- en buitendeuren, het bevorderen van het vertrouwen tussen fabrikanten en hun afnemers en maatschappelijke thema’s als veiligheid en duurzaamheid.

Voor wie

‘Essentiële bouwkundige controlepunten 2020’ is bestemd voor iedereen die belang heeft bij een brandveilig gebouw, zoals: gebouweigenaren, gebruikers, huurders, architecten, adviseurs, risico beheersingsmedewerkers, Bouw & Woningtoezicht en toeleveranciers, verzekeraars en makelaars.

Meer leren over brandveilige gebouwen?

Volg deze praktische trainingen over brandveiligheid bij NEN:
Training Brandveilig gebouwbeheer I Training Brandveilig gebouwontwerp

Eerder door u bekeken

Informatie Bouw

Wij helpen u graag verder!


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van bouwnormen en/of online oplossingen.

015 2690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Trainingen
Voor vragen over praktijkgerichte bouwtrainingen (op maat).

015 2690 188

training@nen.nl


NEN Bouw & Installatie
Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

bi@nen.nl


NEN Materialen & Bouwproducten Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

mb@nen.nl