Europese norm parkeerautomaten voor commentaar

03-04-2019 De Europese norm met eisen en bepalingsmethoden voor parkeerautomaten is beschikbaar voor commentaar. Marktpartijen worden uitgenodigd om NEN een stemadvies te geven. Reeds één partij heeft gereageerd op het ontwerp. Voor NEN is een gewogen stemadvies van belang, daarom roepen we andere partijen op om te reageren.

Het betreft de herziening van de verouderde EN 12414 'Vehicle parking control equipment - Pay and display ticket machine - Technical and functional requirements' uit 1999, die niet meer voldoet aan de huidige techniek. Dit rechtvaardigt ook de aanpassing van de titel in: 'Vehicle parking control equipment - Requirements and test methods for a parking terminal'.

Voor veel onderwerpen waarvoor binnen Europa normen worden opgesteld heeft NEN een nationale spiegelcommissie. Deze commissies bestaan uit vertegenwoordigers van stakeholders uit de markt. Besluiten worden in consensus genomen. Ook geven de leden stemadviezen aan NEN bij stemmingen die vanuit Europa, maar ook mondiaal worden voorgelegd. Voor dit onderwerp is op dit moment geen nationale NEN normcommissie actief.

Om vanuit Nederland te kunnen reageren op het ontwerp van EN 12414 is ten minste een groep van partijen noodzakelijk die een evenwichtige samenstelling vertegenwoordigen van de in Nederland actieve stakeholders.

Stemadvies/commentaar

Tot en met 28 april 2019 kunnen belanghebbenden reageren op prEN 12414:2019 via www.normontwerpen.nen.nl. Na afloop van de reactietermijn zal NEN inventariseren of er voldoende reacties, vanuit diverse stakeholder categorieën, zijn en of op basis hiervan een eenduidige stem is uit te brengen namens Nederland richting CEN, het Europese normalisatie instituut.

Meer informatie

Voor informatie over deze norm: Jacques van den Hoorn, telefoon 015 2 690 177 of e-mail mb@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Informatie Bouw

Wij helpen u graag verder!


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van bouwnormen en/of online oplossingen.

015 2690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Trainingen
Voor vragen over praktijkgerichte bouwtrainingen (op maat).

015 2690 188

training@nen.nl


NEN Bouw & Installatie
Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

bi@nen.nl


NEN Materialen & Bouwproducten Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

mb@nen.nl