Financieringswijzer Energiezuinig (ver)bouwen

03-07-2013 De "Financieringswijzer Energiezuinig (ver)bouwen" geeft een overzicht van de huidige financieringsmogelijkheden. Bouwbedrijven kunnen hiermee klanten adviseren over hun financieringsmogelijkheden energiezuinig (ver)bouwen.

Technisch is het mogelijk energiezuinig, neutraal of zelfs leverend te (ver)bouwen. Steeds meer mensen willen een energiezuinig(er) comfortabele woning. Maar het verkrijgen van financiering voor verbouwen of bouwen is lastig. Veel partijen weten de financiële mogelijkheden die er wel zijn vaak niet te vinden.

Er bestaan diverse regelingen en financieringsconstructies energiezuinig (ver)bouwen. Deze Financieringswijzer geeft een overzicht van deze financieringsconstructies. Naast subsidies wordt aangegeven welke tijdelijke regelingen er bestaan en welke financiële producten banken aanbieden. De financieringswijzer bevat daarnaast veel relevante links.

De Financieringswijzer is een uitgave van Bouwend Nederland. Het instrument is gemaakt in het kader van Innovatie Prestatie Contract (IPC) Klimaatneutraal Bouwen van Bouwend Nederland. Dit IPC is financieel mogelijk gemaakt door AgentschapNL.

Bouwend Nederland zet in overleggen met financiële instellingen en overheden in op uitbreiding van de financieringsmogelijkheden voor energiezuinig (ver)bouwen. Belangrijk is dat ook het SER Energieakkoord de mogelijkheden tot meer financieringsmogelijkheden faciliteert.

Bekijk de Financieringswijzer Energiezuinig (ver)bouwen (pdf)
Bron: Bouwend Nederland

Korting op Energieprestatieproducten

Actiepakket Energieprestatie: Met het dit actiepakket profiteert u van ruim 25% korting! U ontvangt de laatste versie van de energieprestatienorm NEN 7120 en de nieuwe praktijkgids Bouwbesluit Energieprestatie.

Eerder door u bekeken

Informatie Bouw

Wij helpen u graag verder!


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van bouwnormen en/of online oplossingen.

015 2690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Trainingen
Voor vragen over praktijkgerichte bouwtrainingen (op maat).

015 2690 188

training@nen.nl


NEN Bouw & Installatie
Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

bi@nen.nl


NEN Materialen & Bouwproducten Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

mb@nen.nl