Handreiking brandveiligheid niet zelfredzame inwoners

24-02-2017 De Vereniging BWT Nederland is momenteel druk bezig met het ontwikkelen van een handreiking met als titel ‘Brandveiligheid voor niet zelfredzame inwoners’.

Deze handreiking is bedoeld voor het bevoegd gezag die met deze handreiking in Omgevingsvisie, Omgevingsplan en vooral in haar uitvoeringstaken bewust wordt gemaakt van de toenemende risico’s die ouderen lopen als zij door het langer moeten thuis wonen lopen.

De handreiking bevat tips om ouderen bewust te maken van deze risico’s en te laten zien welke mogelijkheden er zijn, om soms met heel eenvoudige ingrepen, te voorkomen dat deze risico’s leiden tot incidenten. Voor deze handreiking zoeken we nog naar best-practices van gemeenten of brandweerorganisaties die al actief bezig zijn met dit onderwerp. Extramuralisering en het daarop inspelen richting Omgevingswet is namelijk één van de belangrijkste opgaven voor een gemeente.

Heeft u een goed voorbeeld, heeft u tips of wellicht al instrumenten die u inzet om de veiligheid van ouderen in hun leefomgeving te vergroten? Neem dan contact op met Wico Ankersmit van de Vereniging BWT Nederland.

Werken met NEN 8112 – BNO-tool, ook voor bouwprojecten

Op bouwprojecten met meerdere werkgevers hoeft niet elke werkgever een eigen BHV-organisatie op te zetten. Er moeten hierover afspraken gemaakt worden. Werknemers van andere aannemers vallen dan onder de 'BHV-paraplu' van de coördinerende aannemer. Dit BHV-plan kan gemaakt worden met de handige BNO-tool. Kijkt u voor meer informatie op www.werkenmetnen8112.nl.

Meer informatie Brandveiligheid

Lees meer informatie over het thema Brandveiligheid.

Eerder door u bekeken

Informatie Bouw

Wij helpen u graag verder!


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van bouwnormen en/of online oplossingen.

015 2690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Trainingen
Voor vragen over praktijkgerichte bouwtrainingen (op maat).

015 2690 188

training@nen.nl


NEN Bouw & Installatie
Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

bi@nen.nl


NEN Materialen & Bouwproducten Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

mb@nen.nl