In 3 klikken naar energiebesparing met nieuwe kieswijzer

02-06-2016 Het Platform Duurzame Huisvesting ontwikkelde een toolbox die ondernemers, huurders en verhuurders op basis van hun zoekcriteria, alleen de relevante informatie toont. Al deze hulpmiddelen, duurzaamheidstools, zijn terug te vinden in de toolbox van het Platform Duurzame Huisvesting (PDH).

Gebruikers geven aan wie zij zijn (eigenaar, (ver)huurder, adviseur, onderhoud- en installatieadviseur, bevoegd gezag) en naar welke informatie zij zoeken, zoals over:

  • energiewetgeving
  • energiebesparing
  • beheer & onderhoud
  • certificering
  • financiering
  • algemene kennis

en in welke vorm zij die informatie willen zien, zoals voorbeelden, duurzaamheidstools, wet- en regelgeving, artikelen, onderzoeken, etc. Hiermee biedt de toolbox een heldere en gebruiksvriendelijke uitkomst voor de gebruiker die zijn of haar pand wil verduurzamen.

Green lease, energieprestatiecontracten

Een aantal tools richt zich bijvoorbeeld op het oplossen van het belangenconflict tussen huurder en verhuurder/eigenaar bij de verduurzaming van bestaand vastgoed: de huurder krijgt de lusten van verduurzaming maar de verhuurder/eigenaar moet de investeringen doen. Voor deze en andere knelpunten bij het verduurzamen van vastgoed heeft het PDH duurzaamheidstools ontwikkeld zoals een green lease en energieprestatiecontract.

Daarnaast vertaalt het Platform Duurzame Huisvesting complexe informatie over het duurzaamheidsvraagstuk naar overzichtelijke infographics en zijn zij actief betrokken bij de uitvoering van het Energieakkoord.

Samenwerkingsverband

Het Platform Duurzame Huisvesting is een samenwerkingsverband tussen branche-, koepel- en kennisorganisaties die een belangrijke rol spelen bij de verduurzaming van bestaande bedrijfshuisvesting.

Bron: RVO

Eerder door u bekeken

Informatie Bouw

Wij helpen u graag verder!


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van bouwnormen en/of online oplossingen.

015 2690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Trainingen
Voor vragen over praktijkgerichte bouwtrainingen (op maat).

015 2690 188

training@nen.nl


NEN Bouw & Installatie
Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

bi@nen.nl


NEN Materialen & Bouwproducten Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

mb@nen.nl