Informatiebijeenkomst ‘De samenhang tussen normen voor het voorbereiden van staal op verven’

29-08-2019 Op donderdagochtend 17 oktober organiseert NEN een informatiebijeenkomst over de samenhang tussen de normen over het aanbrengen van verf op staal. Tijdens de bijeenkomst is er een toelichting over het correct toepassen van deze normen en hoe deze normen het werk vereenvoudigt in de voorbereiding van stalen ondergronden op het aanbrengen van verflagen.

De afgelopen periode zijn veel van de normen over het voorbereiden van staal op het aanbrengen van een verflaag herzien. De vereisten over dit onderwerp zijn verdeeld over verschillende normen. De juiste manier van toepassen vraagt om kennis van de opbouw van en samenhang tussen deze normen. Kleine afwijkingen van de norm kunnen een grote impact hebben.

Inhoud

De volgende normen komen tijdens deze informatiebijeenkomst aan bod:

  • NEN-EN-ISO 11124 reeks: Voorbehandeling van stalen ondergronden voor het aanbrengen van verf en aanverwante producten - Specificaties voor metallische straalmiddelen.
  • NEN-EN-ISO 11125 reeks: Voorbehandeling van stalen ondergronden voor het aanbrengen van verf en aanverwante producten - Beproevingsmethoden voor metallische straalmiddelen.
  • NEN-EN-ISO 11126 reeks: Voorbehandeling van stalen ondergronden voor het aanbrengen van verf en aanverwante producten - Specificaties voor niet-metallische straalmiddelen.
  • NEN-EN-ISO 8501 reeks: Voorbehandeling van staal voor het aanbrengen van verven en aanverwante producten - Visuele beoordeling van oppervlaktereinheid.
  • NEN-EN-ISO 8502 reeks: Voorbehandeling van staal voor het aanbrengen van verven en aanverwante producten - Beproevingen voor de beoordeling van de oppervlaktereinheid.
  • NEN-EN-ISO 8504 reeks: Voorbehandeling van staal voor het aanbrengen van verven en aanverwante producten – Oppervlaktevoorbehandelingsmethoden.

Naast de onderlinge samenhang, worden in grote lijnen ook de laatste wijzigingen en de toekomstplannen van deze normen toegelicht.

Aanmelden

Aan de informatiebijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Op de website van NEN is meer informatie te vinden over het programma en kunt u zich aanmelden.

Op donderdagmiddag 17 oktober organiseert NEN de seminar ‘Coatings for the future’. Deelnemers van de informatiebijeenkomst kunnen zich ook aanmelden voor deze kosteloze seminar.

Meer informatie

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Suzanne Dietz, consultant Bouw, telefoon 015 2 690 384 of e-mail mb@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Informatie Bouw

Wij helpen u graag verder!


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van bouwnormen en/of online oplossingen.

015 2690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Trainingen
Voor vragen over praktijkgerichte bouwtrainingen (op maat).

015 2690 188

training@nen.nl


NEN Bouw & Installatie
Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

bi@nen.nl


NEN Materialen & Bouwproducten Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

mb@nen.nl