Informatiebijeenkomst ISO-normcommissie voor bamboe en rotan

05-10-2016 Eind april vond in Beijing de eerste vergadering plaats van de nieuw opgerichte 'ISO/TC 296 Bamboo and rattan'. Deze ISO-normcommissie gaat internationale normen ontwikkelen op het gebied van terminologie, testmethoden, classificatie en kwaliteitseisen voor producten van bamboe en rotan. Op donderdagmiddag 20 oktober organiseert NEN voor belanghebbenden en geïnteresseerden een informatiebijeenkomst.

De informatiebijeenkomst wordt georganiseerd om de verdere gewenste Nederlandse betrokkenheid en inbreng in deze werkgroepen te formuleren. Tevens zal er een voorstel worden gepresenteerd voor het oprichten van een Nederlandse schaduw werkgroep voor de internationale normalisatie van bamboe.
Onder ISO/TC 296 zijn nu 3 werkgroepen opgericht:

  • WG 1: Terminology and classification;
  • WG 2: Bamboo floorings
  • WG 3: Bamboo charcoal.

ISO/TC 296 richt zich op alles met betrekking tot bamboe en rotan, behalve normen met onderwerpen welke al onder andere ISO/TC's worden behandeld. In zo’n geval wordt er een samenwerking gezocht, wanneer er interesse is om een bamboe norm te ontwikkelen op dat gebied.
ISO TC 296 vergadert in de basis één keer per jaar. Afgelopen (eerste) vergadering was in Beijing. Aankomende vergadering (datum nog niet bekend) zal plaatsvinden in Egypte.

Producten van bamboe en rotan worden niet op grote schaal in Nederland geproduceerd, maar er zijn wel Nederlandse bedrijven die producten van deze materialen op de markt brengen. Bamboe wordt onder andere toegepast voor de fabricage van bouwproducten en producten voor binnenshuis en tuininrichting.

Nederlandse belanghebbenden die interesse hebben in de ISO-normen voor bamboe en daar een inhoudelijke bijdrage aan willen leveren zijn van harte uitgenodigd om donderdagmiddag 20 oktober deel te nemen aan de informatiebijeenkomst bij NEN in Delft. Tijdens deze bijeenkomst:

  • worden deelnemers geïnformeerd over ontwikkelingen betreffende normontwikkeling bamboe (Europees, ISO);
  • wordt er geïnventariseerd welke deelnemers betrokken willen zijn bij de verdere ontwikkeling van de bamboe normen; voornamelijk bij internationale normen binnen ISO/TC 296.
  • wordt overlegd over de meest passende vorm om het schaduwwerk in Nederland te organiseren.

Deelname aan de informatiebijeenkomst is kosteloos. Aanmelding vooraf is gewenst, omdat het aantal plaatsen beperkt is, en kan via de website.

Eerder door u bekeken

Informatie Bouw

Wij helpen u graag verder!


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van bouwnormen en/of online oplossingen.

015 2690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Trainingen
Voor vragen over praktijkgerichte bouwtrainingen (op maat).

015 2690 188

training@nen.nl


NEN Bouw & Installatie
Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

bi@nen.nl


NEN Materialen & Bouwproducten Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

mb@nen.nl