Informatiebijeenkomst ‘Publieke commentaarronde normontwerp ISO 41001 - Facility Management - Managementsysteem’

29-05-2017 Op 6 juni 2017 organiseert NEN een informatiebijeenkomst over de commentaarronde voor het normontwerp ISO 41001. In 2018 wordt de eerste managementsysteemnorm ISO 41001 voor Facility Management gepubliceerd.. Facilitaire bedrijven kunnen zich vanaf dat moment laten certificeren, waarmee een nieuw tijdperk voor dit vakgebied wordt ingeluid.

Deze norm maakt niet alleen geen onderscheid meer tussen interne en externe aanbieders, maar wordt vooral de concrete relatie tussen de doelstellingen van de opdrachtgever en de activiteiten facilitaire organisatie zichtbaar. Hiermee krijgt ook het proces van effectief benchmarken een nieuwe impuls.
De ISO 41001 is een zogenaamde Management System Standard (MSS), of ook wel een managementsysteemnorm genoemd. ISO heeft recentelijk een nieuwe structuur ingevoerd, High Level Structure (HLS), die voorziet in een standaard hoofdstukindeling en basistekst voor alle ISO-managementsysteemnormen. Hiermee wordt het voor organisaties gemakkelijker om managementsystemen – zoals -arbo,- kwaliteit, -milieu, risico-, compliance- en -assetmanagement – te integreren. We kunnen ons voorstellen dat dit voor uw organisatie ook veranderingen tot gevolg heeft.

Presentatie door ministerie van Defensie

Het Commando Diensten Centra van het Ministerie van Defensie is zich al een half jaar aan het voorbereiden op de invoering van de ISO 41001. In de presentatie neemt Ian van der Pool op 6 juni de deelnemers mee door de norm en zal per hoofdstuk worden geduid wat er precies van het facilitaire bedrijf wordt gevraagd en op welke wijze dit bereikt kan worden.
Na deze presentatie moet voor een ieder duidelijk zijn wat het belang is van deze nieuwe internationale norm en een beter beeld zijn ontstaan wat invoering van de ISO 41001 betekent voor het facilitaire bedrijf.

De bijeenkomst vindt plaats op 6 juni van 13.15 tot 15.00 uur bij de Haagse Hogeschool in Den Haag. Aanmelden kan via bi@nen.nl.

Commentaar indienen

Een Nederlandse, Europese of internationale norm wordt opgesteld door verschillende experts die deelnemen in een normcommissie van NEN. Alle (facility) experts zijn welkom in de Nederlandse subcommissie Facility Management. Voor deze norm heeft de subcommissie besloten om een openbare commentaarperiode te gebruiken zodat iedereen commentaar kan leveren. Hiermee wordt getracht de norm zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de Nederlandse Facility Management praktijk.

U kunt tot 17 juli 2017 deze normontwerpen kosteloos inzien en commentaar leveren via www.normontwerpen.nen.nl.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jos van Nistelrooij, consultant Bouw & Installatie, telefoon (015) 2 690 426, e-mail bi@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Informatie Bouw

Wij helpen u graag verder!


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van bouwnormen en/of online oplossingen.

015 2690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Trainingen
Voor vragen over praktijkgerichte bouwtrainingen (op maat).

015 2690 188

training@nen.nl


NEN Bouw & Installatie
Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

bi@nen.nl


NEN Materialen & Bouwproducten Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

mb@nen.nl