Informatiemiddag ‘Toegankelijkheid van gebouwen’

17-04-2018 Op 15 mei organiseert NEN een informatiebijeenkomst over toegankelijkheid van gebouwen. Aanleiding hiervan is het Actieplan Toegankelijkheid voor de bouw dat op 18 januari j.l. naar de Tweede Kamer is gestuurd. Hiermee geeft minister Ollongren uitvoering aan een voorstel onder de motie Volp. Hierin wordt de regering verzocht een actieplan conform het VN-verdrag voor de bouw op te stellen. Dit gebeurt in samenwerking met organisaties van mensen met een beperking.

Het actieplan volgt uit het VN-verdrag over de rechten van mensen met een beperking dat in 2016 door Nederland is geratificeerd. Het verdrag moet de positie van mensen met een beperking verbeteren zodat zij volwaardig kunnen deelnemen aan de maatschappij.

Samenwerking

Het actieplan is opgesteld in samenwerking met belangenorganisaties van mensen met een beperking en bij de bouw betrokken partijen. Het heeft als doel de toegankelijkheid van gebouwen voor mensen met een beperking te verbeteren. Het gaat bijvoorbeeld om openbare gebouwen, kantoren en woningen.

NEN gaat in samenwerking met Ieder(in) en de BNA de markt informeren over het belang van de ontwikkeling van een eenduidig breed gedragen en goed toepasbaar document dat in het gehele bouwproces kan worden toegepast.

Informatiebijeenkomst

Op 15 mei organiseert NEN een informatiebijeenkomst over toegankelijkheid van gebouwen. Naast het informeren van belanghebbende partijen, wordt geïnventariseerd wat de mogelijke vervolgstappen en samenwerkingsmogelijkheden zijn.

Aanmelden informatiemiddag ‘Toegankelijkheid van gebouwen'

Meer informatie of direct aanmelden voor de informatiemiddag? Aanmelden kan via de website van NEN Evenementen.

Meer informatie

Meer informatie over toegankelijkheid? Neem contact op met Willemien Bosch, consultant Bouw & Installaties, telefoon 015 2 690 123 of via e-mail bi@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Willemien Bosch, consultant Bouw & Installaties.

bi@nen.nl

015 2 690 123

Informatie Bouw

Wij helpen u graag verder!


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van bouwnormen en/of online oplossingen.

015 2690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Trainingen
Voor vragen over praktijkgerichte bouwtrainingen (op maat).

015 2690 188

training@nen.nl


NEN Bouw & Installatie
Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

bi@nen.nl


NEN Materialen & Bouwproducten Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

mb@nen.nl