Ingangsdatum 1 januari 2020 voor BENG niet haalbaar

13-05-2019 Minister Ollongren (BZK) heeft op 26 april in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat de ingangsdatum van 1 januari 2020 voor BENG-regelgeving niet meer haalbaar is. Een nieuwe ingangsdatum is nog niet bekend.

Op 1 oktober 2018 hebben drie Lente-akkoord partijen een brief gestuurd aan minister Ollongren omdat zij vrezen dat de BENG rekenpakketten te laat beschikbaar komen. Er is aan de minister gevraagd om ruim op tijd duidelijkheid te geven over de ingangsdatum van de BENG-eisen, waarbij een periode van ten minste zes maanden werd gevraagd tussen beschikbaar komen van de NTA 8800 softwarepakketten en de wettelijke ingangsdatum. In het Algemeen Overleg Energiebesparing en energieprestatie van gebouwen van 21 februari 2019 heeft de minister desgevraagd aangegeven dat de software inderdaad zes maanden voor de inwerkingtreding gereed zou moeten zijn.

Over de nieuwe inwerkingtredingsdatum zal de minister de Tweede Kamer informeren in het beleidsvoorstel dat zij naar verwachting rond 10 juni 2019 zal toezenden.

Norm

NTA 8800:2019 nl

Energieprestatie van gebouwen - Bepalingsmethode

NTA 8800 geeft termen, definities en de methode voor de bepaling van de getalswaarde van de energieprestatie en daaruit afgeleide indicatoren van een gebouw of een deel van een gebouw. Over het algemeen is dit een getalswaarde in kWh/m2y, met uitzond...

Meer informatie over deze norm

Eerder door u bekeken

Informatie Bouw

Wij helpen u graag verder!


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van bouwnormen en/of online oplossingen.

015 2690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Trainingen
Voor vragen over praktijkgerichte bouwtrainingen (op maat).

015 2690 188

training@nen.nl


NEN Bouw & Installatie
Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

bi@nen.nl


NEN Materialen & Bouwproducten Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

mb@nen.nl