Kansen vergroten voor biobased bouwproducten

12-05-2016 NEN organiseert op woensdag 1 juni 2016 een workshop voor iedereen die de kansen voor biobased bouwproducten wil vergroten. Iedereen die werkt met biobased bouwproducten, of deze produceert, wordt uitgenodigd om mee te denken over de rol van normen als stimulans voor marktacceptatie.

Diverse organisaties werken aan de ontwikkeling van biobased bouwproducten. De toepassing van dergelijke producten bevindt zich in veel gevallen nog in de pilotfase. Regelgeving en normen spelen een belangrijke rol bij marktacceptatie. De Rijksoverheid en het Nederlands Normalisatie-instituut (NEN) zijn aan het inventariseren welke rol normen spelen bij het produceren en toepassen van biobased bouwproducten. Ook wordt onderzocht wat nodig is om normen juist als katalysator te laten werken. Dit onderzoek maakt deel uit van een breder project gericht op de rol van normen in een circulaire economie.

Programma workshop

In deze workshop vertellen verschillende producenten en gebruikers van biobased bouwproducten over hun ervaringen en eventuele belemmeringen. Ook wordt de huidige nationale en Europese wet- en regelgeving voor bouwproducten toegelicht. Door met producenten en gebruikers van biobased bouwproducten, Rijksoverheid en NEN in gesprek te gaan wordt gezamenlijk naar oplossingen gezocht om de toepassing en marktacceptatie van biobased bouwproducten te verbeteren.

Deze workshop biedt u de mogelijkheid om uw ervaringen te delen en de kansen voor biobased bouwproducten te vergroten. De resultaten van deze workshop worden aan de overheid gerapporteerd.

Informatie en aanmelden

De workshop vindt plaats op woensdag 1 juni 2016 van 9.30-12.45uur op de Bouwcampus van de TU Delft, een ontmoetingsplaats waar partijen uit de bouwsector samen innovatieve oplossingen creƫren: http://debouwcampus.nl/.
Aan deelname zijn geen kosten verbonden.
Bij inhoudelijke vragen kunt u een e-mail sturen naar ab.debuck@nen.nl, voor vragen over aanmelding kunt u een e-mail sturen naar evenementen@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ab de Buck.

(015) 2 2690 269

ab.debuck@nen.nl

Informatie Bouw

Wij helpen u graag verder!


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van bouwnormen en/of online oplossingen.

015 2690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Trainingen
Voor vragen over praktijkgerichte bouwtrainingen (op maat).

015 2690 188

training@nen.nl


NEN Bouw & Installatie
Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

bi@nen.nl


NEN Materialen & Bouwproducten Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

mb@nen.nl