NEN publiceert herziene productnorm voor houten gevelbekleding

25-02-2013 De Europese productnorm voor massief houten wand- en gevelbekledingen wordt herzien. Het normontwerp NEN-EN 14915, is uitgebracht voor een versnelde procedure, een zogenaamde Unique Acceptance Procedure (UAP).

Hiermee is de commentaarperiode (enquiry) en de definitieve stemming (formal vote) samengevoegd tot één procedure. Belanghebbenden kunnen tot 7 juni 2013 commentaar indienen op het normontwerp.

Aanleiding voor herziening van de norm uit 2006 was onduidelijkheid over de scope: wat is 'treated wood' en valt dit wel of niet onder deze norm? De betreffende Europese normcommissie, CEN/TC 175 Round and Sawn timber, heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om meer zaken te verduidelijken of aan te passen, zoals de toegelaten afwijking van de opgegeven lengte van de gevelbekledingsprofielen. Het is dus raadzaam om de hele tekst te bestuderen.

Meer informatie

Belanghebbenden kunnen tot 7 juni 2013 commentaar indienen op het normontwerp. Een commentaarformulier is op te vragen bij Sahida Lalmahomed, NEN Bouw, telefoon (015) 2 690 345 of e-mail bouw@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Informatie Bouw

Wij helpen u graag verder!


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van bouwnormen en/of online oplossingen.

015 2690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Trainingen
Voor vragen over praktijkgerichte bouwtrainingen (op maat).

015 2690 188

training@nen.nl


NEN Bouw & Installatie
Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

bi@nen.nl


NEN Materialen & Bouwproducten Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

mb@nen.nl