NTA 8828 ‘Elektrolassen voor PE’ wordt gepubliceerd

22-01-2016 Op donderdag 28 januari wordt de Nederlands Technische Afspraak (NTA) 8828 gepubliceerd. Deze is vanaf dit moment ook beschikbaar in onze webshop. NTA 8828 bevat uniforme afspraken voor het maken van elektrolasverbindingen in PE-leidingen voor gas en drinkwater.

De afgelopen tijd is er veel te doen geweest over de kwaliteit en de betrouwbaarheid van elektrolasverbindingen in PE-leidingen. Bij controle bleek te vaak dat deze techniek faalde, zonder dat er een duidelijke oorzaak voor gevonden kon worden. Reden om met alle betrokkenen (leidingbeheerders, aannemers, leveranciers, kennis- en keuringsinstellingen) vast te stellen aan welke voorwaarden voldaan moet worden om de kwaliteit van deze verbindingstechniek te verbeteren en te borgen.

In NTA 8828 zijn de nieuwe eisen vastgelegd voor het maken van elektrolasverbindingen in PE-leidingsystemen. De NTA is bedoeld voor iedereen die in zijn/haar werk te maken heeft met elektrolasverbindingen in PE-leidingen. Dat blijft niet beperkt tot de voorbereiding en de uitvoering van de laswerkzaamheden, omdat de reikwijdte van NTA 8828 zich ook uitstrekt over aanpalende werkzaamheden op het gebied van logistiek, toezicht, inspectie, keuring, et cetera.

Meer informatie

Voor bestellingen en aankopen: NEN Klantenservice, telefoon (015) 2 690 391 of e-mail klantenservice@nen.nl.
Voor meer informatie over deze NTA of over het normalisatieproces: Arie de Jong, Consultant Bouw & Installatie, telefoon (015) 2690 162 of e-mail: arie.dejong@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Meer informatie

Voor meer informatie over deze NTA of over het normalisatieproces: Arie de Jong, Consultant Bouw & Installatie.

arie.dejong@nen.nl

(015) 2690 162

Informatie Bouw

Wij helpen u graag verder!


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van bouwnormen en/of online oplossingen.

015 2690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Trainingen
Voor vragen over praktijkgerichte bouwtrainingen (op maat).

015 2690 188

training@nen.nl


NEN Bouw & Installatie
Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

bi@nen.nl


NEN Materialen & Bouwproducten Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

mb@nen.nl