Nederlandse rol in de bouwsector van Vietnam

07-09-2018 Tijdens een bezoek van een Vietnamese delegatie aan NEN is een ‘letter of intent’ ondertekend voor een samenwerking voor de bouwsector in Vietnam. De delegatie, onder leiding van bewindspersoon ‘Deputy Minister’, Mr. Le Quang Hung, is afkomstig van het Ministerie van Constructie.

Vietnam MoC Deputy Minister, Mr. Le Quang Hung en NEN Standards Manager Mr. Harold Pauwels (Foto: NEN/Judith Tolsma)

De Vietnamese delegatie bezocht NEN omdat ze meer inzicht willen krijgen in de Eurocodes, ‘s werelds meest complete stelsel van (Europese) normen voor constructief en geotechnisch ontwerp. De delegatie gaf namelijk aan dat de bouwsector in Vietnam zich de komende periode sterk zal ontwikkelen, waarbij constructieve veiligheid een belangrijk punt zal zijn. Verder zien beide partijen een Nederlandse rol voor normontwikkeling in de bouwsector van Vietnam. Om dit ook uit te spreken is er een ‘Letter of Intent’ ondertekend, waarmee de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Vietnam versterkt worden wat positief is voor het Nederlandse bedrijfsleven.

Harold Pauwels, NEN Standards Business Unit Manager, vertelde over de samenwerking in normalisatie: 'Vietnam en Nederland hebben een historische relatie sinds 1973. Deze relaties hebben zich ontwikkeld tot een strategisch partnerschap rond klimaatverandering en waterbeheer en een strategisch partnerschap voor duurzame landbouw en voedselzekerheid.’

Contact

Voor meer informatie over Eurocodes en/of de samenwerking met Vietnam kunt u contact opnemen met Mark Lurvink, consultant Materialen & Bouwproducten, per e-mail mb@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Informatie Bouw

Wij helpen u graag verder!


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van bouwnormen en/of online oplossingen.

015 2690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Trainingen
Voor vragen over praktijkgerichte bouwtrainingen (op maat).

015 2690 188

training@nen.nl


NEN Bouw & Installatie
Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

bi@nen.nl


NEN Materialen & Bouwproducten Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

mb@nen.nl