Nederlandse vertaling norm voor zinken deklagen beschikbaar

04-06-2020 In februari 2020 is de herziening gepubliceerd van een veelgebruikte norm voor zinken deklagen, NEN-EN-ISO 14713-2. Deze mondiale norm is in het Nederlands vertaald en is nu te vinden in de webshop van NEN.

NEN-EN-ISO 14713-2 ‘Zinken deklagen - Richtlijnen en aanbevelingen voor de bescherming van ijzer en staal in constructies tegen corrosie - Deel 2: Thermisch verzinken’ is op een aantal punten gewijzigd.

De belangrijkste wijzigingen zijn:  • Enkele kleine technische wijzigingen zijn doorgevoerd en twee nieuwe opmerkingen zijn toegevoegd aan Tabel 1 - Eigenschappen van de deklaag in relatie tot de staalsamenstelling.
  • In hoofdstuk 6 ‘De invloed van de conditie van een werkstuk op de kwaliteit van de thermische verzinkdeklaag’ zijn verbeteringen doorgevoerd betreffende de duidelijkheid van aanbevelingen.
  • In de informatieve bijlage met voorkeursontwerpen van werkstukken voor thermisch verzinken zijn uitgebreide herzieningen doorgevoerd in de figuren, waarbij met name aandacht is besteed aan de blinde gaten.
  • Aan diezelfde bijlage zijn drie tabellen toegevoegd over 1) aanbevelingen voor minimumacties bij overlappingsgebieden, 2) aanbevolen grootte en plaats van ontluchtings- en uitloopopeningen voor holle profielen en 3) aanbevolen minimumhoekafstand van ontluchtings- en uitloopopeningen voor gelaste doosliggers.

Meer informatie

Voor informatie: neem contact op met NEN Klantenservice, telefoon 015 2 690 391 of e-mail klantenservice@nen.nl.

Voor informatie over deze norm(en) of over het normalisatieproces: Suzanne Dietz, consultant normalisatie voor bouw, telefoon 015 2 690 384 of e-mail mb@nen.nl.

Meepraten over de inhoud van normen

Wilt u als belanghebbende partij meepraten over de ontwikkeling van normen op dit gebied? De normcommissie ‘Metallieke deklagen en corrosie van metalen en legeringen’ houdt zich bezig met corrosie en niet-organische deklagen op onder andere ijzer, staal en aluminium. Stuur voor deelname aan of meer informatie over deze commissie een mail naar mb@nen.nl.

Norm

NEN-EN-ISO 14713-2:2020 nl

Zinken deklagen - Richtlijnen en aanbevelingen voor de bescherming van ijzer en staal in constructie...

Dit document geeft richtlijnen en aanbevelingen voor de algemene grondbeginselen van ontwerp die geschikt zijn voor thermisch te verzinken werkstukken na fabricage (bijvoorbeeld in overeenstemming met ISO 1461) voor de corrosiebescherming van, bijvoo...

Meer informatie over deze norm

Eerder door u bekeken

Informatie Bouw

Wij helpen u graag verder!


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van bouwnormen en/of online oplossingen.

015 2690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Trainingen
Voor vragen over praktijkgerichte bouwtrainingen (op maat).

015 2690 188

training@nen.nl


NEN Bouw & Installatie
Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

bi@nen.nl


NEN Materialen & Bouwproducten Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

mb@nen.nl