Nederlandse vertaling normen zinken deklagen beschikbaar

26-11-2019 In juli 2017 zijn herzieningen gepubliceerd van twee veelgebruikte normen uit de serie Zinken deklagen - Richtlijnen en aanbevelingen voor de bescherming van ijzer en staal in constructies tegen corrosie. Deze delen zijn nu ook beschikbaar in het Nederlands via de normshop van NEN.

Gedurende de herziening in 2017 zijn deze normen weer helemaal in overeenstemming gebracht met de normen waar naar wordt verwezen in de NEN-EN-ISO 14713-serie.

De volledige titels van de vertaalde normen zijn:

  • NEN-EN-ISO 14713-1: Zinken deklagen - Richtlijnen en aanbevelingen voor de bescherming van ijzer en staal in constructies tegen corrosie - Deel 1: Algemene ontwerpbeginselen en corrosieweerstand
  • NEN-EN-ISO 14713-3: Zinken deklagen - Richtlijnen en aanbevelingen voor de bescherming van ijzer en staal in constructies tegen corrosie - Deel 3: Sherardiseren

Momenteel wordt internationaal de laatste hand gelegd aan de Engelse tekst van NEN-EN-ISO 14713-2 Zinken deklagen - Richtlijnen en aanbevelingen voor de bescherming van ijzer en staal in constructies tegen corrosie - Deel 2: Thermisch verzinken. De vertaling van deze herziening zal zo snel mogelijk beschikbaar komen.

Meer informatie

Voor informatie: neem contact op met NEN Klantenservice, telefoon 015 2 690 391 of e-mail klantenservice@nen.nl.

Voor informatie over deze norm(en) of over het normalisatieproces: Suzanne Dietz, consultant normalisatie voor de gebouwde omgeving, telefoon 015 2 690 384 of e-mail mb@nen.nl.

Meepraten over de inhoud van normen

Wilt u als belanghebbende partij meepraten over de ontwikkeling van normen op dit gebied? De normcommissie ‘Metallieke deklagen en corrosie van metalen en legeringen’ houdt zich bezig met corrosie en niet-organische deklagen op onder andere ijzer, staal en aluminium. Stuur voor deelname aan of meer informatie over deze commissie een mail naar mb@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Informatie Bouw

Wij helpen u graag verder!


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van bouwnormen en/of online oplossingen.

015 2690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Trainingen
Voor vragen over praktijkgerichte bouwtrainingen (op maat).

015 2690 188

training@nen.nl


NEN Bouw & Installatie
Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

bi@nen.nl


NEN Materialen & Bouwproducten Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

mb@nen.nl