Nieuw: NEN 2580 Rapportservice: Dé tool voor betrouwbare meetrapporten

21-03-2016 Op maandag 21 maart 2016 lanceert NEN de nieuwe tool NEN 2580 Rapportservice. De NEN 2580 Rapportservice is een online tool waarmee makkelijker, sneller en met minder kans op fouten betrouwbare meetrapporten gemaakt kunnen worden op basis van bouwtekeningen. De oplossing van NEN voor uniforme oppervlaktebepaling.

Hoe werkt het?

Inmeetbureaus, grote vastgoedpartijen, architecten en makelaars kunnen met de NEN 2580 Rapportservice automatisch een NEN 2580 meetrapport genereren. Met behulp van een gebruiksvriendelijke plug-in voor Autodesk Revit worden ruimtes, ramen en deuren eenvoudig in de tekening geclassificeerd. Op basis van een classificatie past de plug-in de regels van NEN 2580 toe.

Afhankelijk waar het rapport voor nodig is, wordt onder andere het bruto vloeroppervlak (BVO), verhuurbaar vloeroppervlak (VVO) en of het netto vloeroppervlak (NVO) berekend. Daarnaast berekent de plug-in automatisch de glaslijncorrectie en kan er, indien noodzakelijk, een huurverdeelstaat worden gegenereerd.

Gratis proefaccount

NEN biedt belanghebbende partijen en geïnteresseerden tot 31 juli 2016 de mogelijkheid om een gratis proefaccount aan te vragen. Hiermee kan een meetrapport gemaakt worden ter waarde van € 300,-.

Nieuwsgierig?

Voor meer informatie over de NEN 2580 Rapportservice, een demo of een gratis proefaccount, ga naar www.nen.nl/nen2580rapportservice.

Eerder door u bekeken

Informatie Bouw

Wij helpen u graag verder!


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van bouwnormen en/of online oplossingen.

015 2690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Trainingen
Voor vragen over praktijkgerichte bouwtrainingen (op maat).

015 2690 188

training@nen.nl


NEN Bouw & Installatie
Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

bi@nen.nl


NEN Materialen & Bouwproducten Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

mb@nen.nl