Nieuwe norm voor kwaliteitsmeetsysteem voor de schoonmaakdienstverlening gepubliceerd

11-09-2018 NEN 2075 bevat een systeem dat aan de hand van objectieve criteria de kwaliteit van de schoonmaakdienstverlening vaststelt. De norm is 10 september gepubliceerd.

De norm heet voluit NEN 2075:2018 ‘Kwaliteitsmeetsysteem en procescontrolesysteem voor de schoonmaakdienstverlening’. Met dit systeem wordt de uitgevoerde kwaliteit vergeleken met de voorgeschreven kwaliteit. Het principe van het systeem berust op visuele beoordeling van de mate van afwezigheid van verstoringen aan de hand van een steekproef van te beoordelen elementen.
Deze norm is van toepassing op de schoonmaakkwaliteit binnen alle soorten locaties. Aan de hand van de in bijlage A opgenomen normatieve beoordelingshandleiding kunnen elementen objectief gecontroleerd worden. Voor locaties die niet in deze norm zijn gespecificeerd kunnen andere of aanvullende beoordelingscriteria noodzakelijk zijn.

Meer informatie

Voor informatie over deze norm of over het normalisatieproces: Thijs de Wolff, consultant Bouw & Installatie, telefoon 015 2 690 239 of e-mail bi@nen.nl.

Meepraten over de inhoud van normen

Wilt u als belanghebbende partij meepraten over de ontwikkeling van normen op dit gebied? De normcommissie ‘Kwaliteitsmeetsysteem voor de schoonmaakdienstverlening’ beheert NEN 2075. Binnen deze norm zijn een kwaliteitsmeetsysteem (KMS) en een procescontrolesysteem (DKS) beschreven. De normcommissie bezit verder geen werkprogramma (is niet actief). Stuur voor deelname aan of meer informatie over deze commissie een mail naar bi@nen.nl.

Norm

NEN 2075:2018 nl

Kwaliteitsmeetsysteem en procescontrolesysteem voor de schoonmaakdienstverlening

Deze norm beschrijft een systeem waarmee volgens objectieve criteria de kwaliteit van de schoonmaakdienstverlening kan worden vastgesteld. Met dit systeem wordt de uitgevoerde kwaliteit vergeleken met de voorgeschreven kwaliteit. Het principe van het...

Meer informatie over deze norm

Eerder door u bekeken

Informatie Bouw

Wij helpen u graag verder!


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van bouwnormen en/of online oplossingen.

015 2690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Trainingen
Voor vragen over praktijkgerichte bouwtrainingen (op maat).

015 2690 188

training@nen.nl


NEN Bouw & Installatie
Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

bi@nen.nl


NEN Materialen & Bouwproducten Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

mb@nen.nl