Normen brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties op één lijn gebracht

27-06-2018 De Nederlandse norm voor beheer, controle en onderhoud van brandbeveiligingsinstallaties, NEN 2654, deel 1, uit 2015 is geactualiseerd. Aanleiding hiervoor is de recente publicatie van heteen tweede deel van NEN 2654 voor ontruimingsalarminstallaties.

Beide normen zijn op het gebied van de prestatie-eisen identiek aan elkaar en zijn alleen verschillend daar waar het gaat om de specifieke aspecten van branddetectie versus de aspecten van ontruimingsalarmering.

De herziene uitgave van NEN 2654-2 is aangepast aan de inzichten en technologieën van deze tijd. Wijzigingen zijn na de gebruikelijke commentaar- en bezwaarperiode verwerkt. Met de publicatie van NEN 2654-2:2018 deed zich de ongewenste situatie voor dat de normen op onderdelen niet langer op één lijn lagen. Met de aangepaste NEN 2654-1:2018 worden deze verschillen opgeheven.

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie: Marc Mergeay, consultant Bouw & Installaties, telefoon 015 2 690 367 of e-mail bi@nen.nl.

Meepraten over de inhoud van normen

Wilt u als belanghebbende partij meepraten over de ontwikkeling van normen op dit gebied? De normcommissie brandmeldsystemen houdt zich bezig met branddetectie, brandalarmsystemen en ontruimingsalarmsystemen die in of rond gebouwen of bouwwerken worden toegepast. Stuur voor deelname aan of meer informatie over deze commissie een mail naar bi@nen.nl.

Norm

NEN 2654-1:2018 nl

Beheer, controle en onderhoud van brandbeveiligingsinstallaties - Deel 1: Brandmeldinstallaties

NEN 2654-1 geeft eisen voor het beheer, de controle en het onderhoud van autonome brandmeldinstallaties in gebouwen, waarbij de apparatuur en de bekabeling niet worden geïntegreerd mt andere installaties, met uitzondering van de  brandbeveiligingsins...

Meer informatie over deze norm

Norm

NEN 2654-2:2018 nl

Beheer, controle en onderhoud van brandbeveiligingsinstallaties - Deel 2: Ontruimingsalarminstallati...

NEN 2654-2 geeft eisen voor het beheer, de controle en het onderhoud van autonome ontruimingsalarminstallaties in gebouwen, waarbij de apparatuur en de bekabeling niet worden geïntegreerd met andere installaties, met uitzondering van de brandbeveilig...

Meer informatie over deze norm

Eerder door u bekeken

Informatie Bouw

Wij helpen u graag verder!


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van bouwnormen en/of online oplossingen.

015 2690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Trainingen
Voor vragen over praktijkgerichte bouwtrainingen (op maat).

015 2690 188

training@nen.nl


NEN Bouw & Installatie
Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

bi@nen.nl


NEN Materialen & Bouwproducten Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

mb@nen.nl