Nu verschenen: Praktijkgids Bouwbesluit Ventilatie

31-07-2013 De compleet nieuwe praktijkgids Bouwbesluit Ventilatie is nu verschenen. Dit praktijkgerichte naslagwerk is afgestemd op de eisen die worden gesteld vanuit het Bouwbesluit 2012 en is dus onmisbaar.

De handige praktijkgids Bouwbesluit Ventilatie licht de achtergrond van de regelgeving toe en praktische rekenvoorbeelden maken duidelijk hoe de regels toegepast moeten worden. Zo gaat de gids ook in op de Bouwbesluitnormen voor ventilatie, zoals NEN 1087 en
NEN 8087.

Het is een waardevolle leidraad voor het zorgvuldig ontwerpen en realiseren voor gebouwen met goede ventilatievoorzieningen, met andere woorden: energiebewuste gebouwen met een comfortabel en gezond binnenklimaat.

Deze gids gaat uitgebreid in op de vele ventilatiesystemen in de woningbouw, behandelt de verschillen en overeenkomsten en geeft een indeling aan de hand van NEN 8088-1. Met behulp van de toelichtingen en de overzichtstabel kunt u zelf een keuze maken uit het scala aan moderne energiezuinige systemen. De samenhang met de energieprestatie-berekening komt ook aan de orde.

Kortom, dit naslagwerk vormt een praktisch hulpmiddel voor iedereen die op een professionele manier betrokken is bij het ontwerp, de bouw of het beheer en onderhoud van ventilatiesystemen.

De gids is geschreven door de deskundige auteur Harm Valk van Nieman Raadgevende Ingenieurs in opdracht van NEN.

Bestel nu

Bestel de praktijkgids Bouwbesluit Ventilatie

Eerder door u bekeken

Informatie Bouw

Wij helpen u graag verder!


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van bouwnormen en/of online oplossingen.

015 2690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Trainingen
Voor vragen over praktijkgerichte bouwtrainingen (op maat).

015 2690 188

training@nen.nl


NEN Bouw & Installatie
Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

bi@nen.nl


NEN Materialen & Bouwproducten Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

mb@nen.nl