Onderzoek naar succesfactoren constructieve veiligheid

08-03-2013 Constructieve veiligheid van bouwwerken en hulpconstructies vraagt veel aandacht. Bouworganisaties willen veilige constructies om zo schade en ongevallen te vermijden. De vraag die hierbij opkomt is: ‘Welke factoren zijn van belang om constructief goede en veilige bouwwerken te maken?’

Constructieve veiligheid van bouwwerken en hulpconstructies vraagt veel aandacht. Bouworganisaties willen veilige constructies om zo schade en ongevallen te vermijden. De vraag die hierbij opkomt is: ‘Welke factoren zijn van belang om constructief goede en veilige bouwwerken te maken?’

De TU Delft onderzoekt op verzoek van Bouwend Nederland en het Platform Constructieve Veiligheid de menselijke en organisatorische factoren die te maken hebben met constructieve veiligheid. Daarom vraagt Bouwend Nederland u om mee te werken aan een enquête die gaat over ervaringen met, qua constructieve veiligheid, succesvolle en minder succesvolle projecten.

Door mee te doen aan deze enquête, draagt u bij aan kennis van en inzicht in de bepalende factoren en wordt u zich wellicht ook bewust van bepalende factoren in uw projecten. Genoemde kennis en inzicht kunnen worden gebruikt om in de toekomst nog veiliger te kunnen bouwen.

Om de vragen goed in te kunnen vullen is het nodig dat u actief betrokken bent bij bouwprojecten via het projectmanagement, constructief ontwerp en de engineering of via de productie of uitvoering. De enquête is anoniem. Het invullen duurt ongeveer 15 minuten.

Bron: Bouwend Nederland

Normen voor constructieve veiligheid

Interesse in normen voor constructieve veiligheid? Kijk dan in het geval van nieuwbouw op www.nen.nl/eurocodes en in het geval van bestaande bouw op www.nen.nl/nen8700.

Eerder door u bekeken

Informatie Bouw

Wij helpen u graag verder!


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van bouwnormen en/of online oplossingen.

015 2690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Trainingen
Voor vragen over praktijkgerichte bouwtrainingen (op maat).

015 2690 188

training@nen.nl


NEN Bouw & Installatie
Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

bi@nen.nl


NEN Materialen & Bouwproducten Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

mb@nen.nl