Oprichting normcommissie ‘Beleidsmatig kader beheer gebouwde omgeving’

13-03-2019 Maandag 11 februari jl. zijn partijen uit de sectoren vastgoed en infrastructuur samengekomen bij NEN voor de oprichting van de nieuwe normcommissie 'Beleidsmatig kader beheer gebouwde omgeving'. Ruim dertig organisaties hebben inmiddels hun interesse geuit in deelname. Gezamenlijk zullen zij een norm ontwikkelen die de link legt tussen de strategische, lange termijn beleidsvoering en de technische en functionele staat voor de asset portefeuille (vastgoed en infrastructuur).

Tijdens de bijeenkomst gaven initiatiefnemers Ronald Versprille (Atrivé), Johan Smit (RPS), Perry Nourzad (Rijkswaterstaat) en Douwe Schoonderwaldt (Inter Assetmanagement) een toelichting op de aanleiding voor de ontwikkeling van deze nieuwe norm. NEN 8026 ‘Beleidsmatig kader beheer gebouwde omgeving’ zal organisaties helpen op tactisch niveau de verbinding te maken tussen het operationeel en strategisch niveau. Er worden kaders gegeven voor sturing op risico’s, kwaliteit/prestaties en kosten. Hierdoor kunnen organisatiedoelstellingen en kernwaarden, zoals beschikbaarheid en veiligheid, maar ook energietransitie en vertaald worden naar de praktijk. Hiermee wordt de link gelegd tussen NEN:ISO 55000 ‘Assetmanagement’ en NEN 2767 ‘Conditiemeting gebouwde omgeving’.

Aan de hand van twee voorbeelden van de gemeente Amsterdam en Rijkswaterstaat werd de toegevoegde waarde van de norm verder geïllustreerd. De presentaties die zijn gegeven tijdens de opstartbijeenkomst kunt u hier vinden.

Meer informatie en deelname

Op 8 mei wordt de eerste vergadering georganiseerd voor deze nieuwe normcommissie. Tijdens deze vergadering zal een start worden gemaakt met de ontwikkeling van de norm. Wilt u meer informatie ontvangen over deze normcommissie of heeft u interesse in deelname? Stuur dan een email naar bi@nen.nl of bel 015 2690 324.

Eerder door u bekeken

Informatie Bouw

Wij helpen u graag verder!


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van bouwnormen en/of online oplossingen.

015 2690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Trainingen
Voor vragen over praktijkgerichte bouwtrainingen (op maat).

015 2690 188

training@nen.nl


NEN Bouw & Installatie
Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

bi@nen.nl


NEN Materialen & Bouwproducten Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

mb@nen.nl