Platform CB’23 presenteert resultaten actieteams

05-07-2019 Op donderdag 4 juli 2019 werd de eerste mijlpaal van Platform CB’23 gevierd. De drie actieteams presenteerde hun resultaten: Framework voor Circulair Bouwen, Paspoorten voor de Bouw en Meten van circulariteit in de Bouw. Dit gebeurde in het LEF Future Centre van Rijkswaterstaat in Utrecht.

Samen met Rijkswaterstaat, Rijksvastgoedbedrijf, de Bouwcampus en vele marktpartijen werkt NEN met Platform CB’23 aan de ambitie om vóór 2023 nationale, bouwsector brede afspraken te hebben opgesteld. Sinds oktober 2018 zijn drie actieteams gestart om ieder een leidraad op te stellen die handvatten geeft voor een concrete aanpak van circulair bouwen.

Bijeenkomst

Documenten met de eerste werkafspraken voor circulair bouwen werden overhandigd aan Elphi Nelissen, voorzitter Transitieteam Circulaire Bouweconomie. In drie break out sessies werd uitleg gegeven over de status van de leidraden en hoe deze in de praktijk toegepast kunnen worden om circulariteit in projecten verder te helpen.

Elphi Nelissen: 'In de transitie naar de circulaire bouwsector bereiken we nu de fase van opschaling die moet leiden tot het ‘nieuwe normaal’. Daar horen afspraken bij tussen alle partijen in de sector, zodat de taal die we gebruiken voor iedereen verstaanbaar is.'

Vervolgstappen

De leidraden die er nu liggen, worden in de praktijk geïmplementeerd en getoetst zodat daar van geleerd kan worden. De initiatiefnemers werken samen met de Regieraad de activiteiten uit. De planning op dit moment is om in oktober weer van start te gaan, zodat er volgend jaar weer een nieuwe mijlpaal gevierd kan worden op weg naar een circulaire bouweconomie.

Download de leidraden

Bent u geïnteresseerd in de leidraden? Download deze op www.platformcb23.nl/leidraden.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op via info@PlatformCB23.nl of kijk op www.PlatformCB23.nl.

Eerder door u bekeken

Informatie Bouw

Wij helpen u graag verder!


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van bouwnormen en/of online oplossingen.

015 2690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Trainingen
Voor vragen over praktijkgerichte bouwtrainingen (op maat).

015 2690 188

training@nen.nl


NEN Bouw & Installatie
Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

bi@nen.nl


NEN Materialen & Bouwproducten Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

mb@nen.nl