Publicatie Engelse vertaling en correctieblad voor de beoordeling van constructieve veiligheid van gebouwen bij aardbevingen (NPR 9998)

11-03-2020 Begin februari is de Engelse vertaling van NPR 9998 ‘Beoordeling van de constructieve veiligheid van een gebouw bij nieuwbouw, verbouw en afkeuren - Geïnduceerde aardbevingen - Grondslagen, belastingen en weerstanden’ verschenen. Deze vertaling was niet eerder beschikbaar.

In deze Engelse vertaling zijn ook direct enkele correcties meegenomen, die tijdens gebruik afgelopen jaar zijn gesignaleerd, zoals foutjes in de tekst, formules en verwijzingen. Daarom is in de titel de toevoeging van correctieblad C1 verschenen.


Nederlandse en Engelse versie

De Engelse versie en de Nederlandse versie dienen inhoudelijk gelijk te lopen. Deze correctie is daarom ook gedaan in de Nederlandse versie.

De correcties zijn in beide geconsolideerde documenten eenvoudig te vinden tussen de markering [C1 > gewijzigde tekst < C1].

Zowel de niet eerder gepubliceerde Engelse vertaling (inclusief C1), als de verbeterde Nederlandse versie C1 van NPR 9998 zijn vrij beschikbaar.

Meer informatie

Voor informatie over dit document: Carloes Pollemans, consultant Materialen & Bouwproducten, telefoon 015 2 690 155 of e-mail vragennpr@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Informatie Bouw

Wij helpen u graag verder!


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van bouwnormen en/of online oplossingen.

015 2690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Trainingen
Voor vragen over praktijkgerichte bouwtrainingen (op maat).

015 2690 188

training@nen.nl


NEN Bouw & Installatie
Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

bi@nen.nl


NEN Materialen & Bouwproducten Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

mb@nen.nl