Publicatie 'Method for condition assessment of immobile constructed assets'

02-12-2019 De Europese Technical Specification (TS) voor de inspectiemethode voor de beoordeling van de technische toestand van immobiele assets is gepubliceerd. CEN/TS 17385 'Method for condition assessment of immobile constructed assets' biedt een objectieve en persoonsonafhankelijke evaluatie van de fysieke conditie van de gebouwde omgeving.

NEN 2767 ‘Conditiemeting gebouwde omgeving’ diende als uitgangspunt voor deze Europese Technical Specification (TS) en is ontwikkeld onder Nederlands secretariaat dat aangestuurd wordt vanuit de normcommissie ‘Conditiemeting’. Met de publicatie van CEN/TS 17385 kunnen andere Europese landen wennen aan het werken met de conditiemeting zodat deze in de toekomst mogelijk doorontwikkeld kan worden tot een Europese norm.

Conditiemeting

Conditiemeting is gebaseerd op een zintuigelijke inspectie met de kwalificatie en kwantificering van defecten aan componenten die resulteren in een conditiescore. De conditiescore levert op feiten gebaseerde gegevens aan managers om onderhoudsmaatregelen te overwegen, of noodzakelijk budget vast te stellen voor planning op korte, middellange en lange termijn. Alternatieve onderhoudsscenario's worden ontwikkeld en geëvalueerd tegen de waarde van het gebouw.

De TS is verkrijgbaar via NEN.

Meer informatie

Voor informatie: neem contact op met NEN Klantenservice, telefoon 015 2 690 391 of e-mail klantenservice@nen.nl.

Voor informatie over deze norm(en) of over het normalisatieproces: Rob Kotte, consultant, telefoon 015 2 690 158 of e-mail bi@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Informatie Bouw

Wij helpen u graag verder!


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van bouwnormen en/of online oplossingen.

015 2690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Trainingen
Voor vragen over praktijkgerichte bouwtrainingen (op maat).

015 2690 188

training@nen.nl


NEN Bouw & Installatie
Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

bi@nen.nl


NEN Materialen & Bouwproducten Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

mb@nen.nl