Slechts 37% bouw positief over Energieakkoord

08-10-2013 Het Energieakkoord levert 15.000 banen en een bouwimpuls op. Toch is slechts 37% van de bouwprofessionals positief over dit akkoord. Dit blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy dat in augustus 2013 is uitgevoerd onder 697 bouwprofessionals.

Professionals in de bouw zijn matig enthousiast over het onlangs verschenen Energieakkoord. Ondanks dat dit akkoord onder andere zal moeten leiden tot meer werkgelegenheid in de bouwsector en geld vrijmaakt voor energiezuinigere huurwoningen is slechts 37% van de bouwsector positief over het Energieakkoord.

Dat een groot deel van de bouw niet positief is over het Energieakkoord, betekent niet dat de bouwsector er negatief tegenover staat. Een groot deel van de marktpartijen in de bouw heeft geen uitgesproken mening over dit Energieakkoord. Bijna drie op de tien professionals heeft namelijk een neutrale houding hierover en 21% geeft aan niet te weten wat ze van het akkoord moeten vinden. Deze partijen geven vooral als reden hiervoor aan dat zij nog niet voldoende kennis over het Energieakkoord hebben. Zij zijn zich blijkbaar niet voldoende bewust van de voordelen die het Energieakkoord met zich mee kan brengen.

De professionals die positief zijn over het Energieakkoord, zijn dit vooral omdat zij het belang van duurzaamheid inzien en zelf als bedrijf actief bezig zijn met duurzaamheidsmaatregelen. De bedrijven die negatief tegenover het Energieakkoord staan, geven onder andere aan dat zij niet voldoende financiƫle middelen hebben om investeringen te doen waarmee voldaan kan worden aan de eisen uit het Energieakkoord. De maatregelen in het akkoord zouden volgens hen daarom aantrekkelijker moeten zijn door bijvoorbeeld hogere subsidies en belastingverlaging. Daarnaast ontbreekt het bij een deel van deze bedrijven aan vertrouwen in het kabinet.

Als gekeken wordt naar de mening van de verschillende bouwpartijen, zijn de architecten van alle ondervraagde bouwpartijen het meest positief over het Energieakkoord, gevolgd door de aannemers B&U en de handel. De klusbedrijven en afbouwbedrijven zijn het minst positief over dit akkoord.

Bron: USP Marketing Consultancy

Afspraken maken over energiewinning?

NEN maakt in samenwerking met de overheid, bedrijven en belangenorganisaties afspraken over bijvoorbeeld energiewinning. Wilt u hieraan meedoen of wilt u hier meer informatie over? Kijk dan op de webspecial Energiewinning & Distributie.

Eerder door u bekeken

Informatie Bouw

Wij helpen u graag verder!


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van bouwnormen en/of online oplossingen.

015 2690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Trainingen
Voor vragen over praktijkgerichte bouwtrainingen (op maat).

015 2690 188

training@nen.nl


NEN Bouw & Installatie
Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

bi@nen.nl


NEN Materialen & Bouwproducten Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

mb@nen.nl