Bouwregelgeving

In de bouwregelgeving is het Bouwbesluit een prominent onderdeel. Het Bouwbesluit 2012 verwijst naar verschillende normen over bijvoorbeeld constructieve veiligheid, brandveiligheid, bouwfysica, etc.

Bouwbesluit 2012

Het Bouwbesluit 2012 is definitief ingegaan op 1 april 2012. In dit Bouwbesluit zijn veel nieuwe normen aangewezen, zoals de Eurocodes. Op dit webthema vindt u precies welke normen zijn aangewezen in het Bouwbesluit 2012. Ook kunt u zien hoe NEN u kan helpen bij het online raadplegen van Bouwbesluitnormen, verkrijgen van praktijkinformatie, volgen van trainingen, etc.

Bouwbesluit en Regeling Bouwbesluit per 1 juli 2015 gewijzigd!

De wijzigingen van Bouwbesluit 2012 die per 1 juli 2015 van kracht worden zijn gepubliceerd in het Staatsblad. Met deze wijziging wordt enerzijds beoogd een aantal knelpunten uit de bouwpraktijk weg te nemen.

Documenten Bouwbesluit en Regeling Bouwbesluit

Handreiking Bouwbesluit & woning

De Handreiking Bouwbesluit & woning (pdf) is gepubliceerd op Rijksoverheid.nl. Deze zeer nuttige handreiking leert de lezer om te gaan met het Bouwbesluit: welke voorschriften zijn voor een woningbouwproject van toepassing en welke niet?

Deze Handreiking Bouwbesluit & Woning geeft uitleg aan de bedoeling van de diverse voorschriften in het Bouwbesluit en maakt op een zeer overzichtelijke wijze duidelijk waarom een regel in het Bouwbesluit staat. Tevens bespreekt deze handreiking consequenties van de toepassing van de regels in de praktijk. Lees meer...

Eerder door u bekeken

Informatie Bouw


NEN Klantenservice: Voor vragen over het bestellen van bouwnormen.

(015) 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Training & Advies: Voor vragen over praktijkgerichte bouwtrainingen (op maat).

(015) 2 690 188

training@nen.nl


NEN Bouw & Installatie: Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

bi@nen.nl


NEN Materialen & Bouwproducten: Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

mb@nen.nl