Praktijkgidsen Bouwbesluit

Praktijkgids Bouwbesluit Brandveiligheid

De praktijkgids Bouwbesluit Brandveiligheid belicht alle normen die het Bouwbesluit 2012 op het gebied van brandveiligheid aanstuurt. Er wordt onderscheid gemaakt in bouwkundige brandveiligheids-
voorzieningen, brandveiligheidsinstallaties en brandveilig gebruik van gebouwen. Aangegeven wordt hoe de (scheidings)constructie en de installatie moeten zijn uitgevoerd en het gebruik moet zijn geregeld om aan de prestatie-eisen van het Bouwbesluit te voldoen.

Praktijkgids Bouwbesluit Ventilatie

Ventileren is belangrijk voor een gezond leef- en werkklimaat in woningen, kantoren en andere gebouwen. Daarom zijn er ook wettelijke eisen in het Bouwbesluit opgenomen en is er een aantal normen over ventilatie en ventilatiesystemen. Maar hoe hangt dit samen en hoe pas je die regels toe bij het ontwerp of de renovatie van een gebouw? Deze handige gids licht de achtergrond van de regelgeving toe en praktische rekenvoorbeelden maken duidelijk hoe de regels toegepast moeten worden.

Praktijkgids NEN 6069 in de praktijk - Eisen voor brandwerendheid van binnenwanden

De Bouwbesluitnorm NEN 6069, geeft methoden voor de beproeving en klassering van de brandwerendheid van bouwdelen en bouwproducten. Nu is er een handige praktijkgids verschenen: Praktijkgids 'NEN 6069 in de praktijk - Eisen voor brandwerendheid van binnenwanden'. Aan de hand van schematische weergaves en kleurcodes helpt deze gids u met het interpreteren van de eisen.

Eerder door u bekeken

Informatie Bouw

Wij helpen u graag verder!


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van bouwnormen en/of online oplossingen.

015 2690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Trainingen
Voor vragen over praktijkgerichte bouwtrainingen (op maat).

015 2690 188

training@nen.nl


NEN Bouw & Installatie
Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

bi@nen.nl


NEN Materialen & Bouwproducten Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

mb@nen.nl