Nederlands new work item NDO lasnaden

17-07-2013 In juni is er op initiatief van Nederland, een new work item proposal voor ISO gelanceerd voor de acceptatie criteria van de phased array (PA) techniek bij het niet-destructief onderzoeken van lasnaden.

Tot 27 september kunnen alle bij ISO aangesloten landen hun mening over dit voorstel geven, waarna besloten wordt dit al dan niet in het werkprogramma van ISO/TC44/SC 5 “Testing and inspection of welds”.

Vraag

Het testen en inspecteren van lassen gebeurt traditioneel m.b.v. methodes die gebruik maken van radioactieve straling. Er is echter een toenemende vraag naar methodes, die geen straling veroorzaken. De PA techniek maakt gebruik van ultrageluid, en vanuit de industrie is er een vraag naar criteria voor acceptatie/afwijzing tijdens het fabricage van lasnaden.

Dit initiatief voor een nieuwe ISO norm is geïnitieerd door de Nederlandse en Belgische brancheverenigingen voor inspectie en niet-destructief onderzoek (KINT en BANT) en de Nederlandse normcommissie voor NDO.

Eerder door u bekeken

Informatie of deelnemen

Wilt u deelnemen aan de ontwikkeling van deze nieuwe norm, of wilt u meer informatie over de werkzaamheden van de normcommissie NDO, dan kunt u contact opnemen met de secretaris,
Isabel Polderdijk

(015) 2 690 442

chemiemail@nen.nl