Normcommissie Corrosie maakt doorstart

21-03-2013 De normcommissie Corrosie maakt een doorstart. Op een informatieve bijeenkomst om het draagvlak te bepalen voor een herstart van de normcommissie, bleek de animo groot genoeg.

Met 27 aanmeldingen was de belangstelling voor de informatiebijeenkomst erg groot. Uit de inventarisatie bleek dat acht bedrijven lid willen worden van de normcommissie, en daarmee is de doorstart van de normcommissie Corrosie per 1 januari dit jaar een feit.

Wie hebben zich opgegeven?

De volgende bedrijven hebben zich aangemeld als commissielid: PPG, IHC Merwede (IHC Hydrohammer en MTI Holland), Sitech Manufacturing Services, Element Materials Technology, ECN, Nederlandse Gasunie, VOM en Stopaq.

Rol van de normcommissie

De normcommissie Corrosie volgt het werk van ISO/TC 156 'Corrosion of metals and alloys' en ISO/TC 107/SC 7 'Metallic and other inorganic coatings/Corrosion tests'. Commissieleden worden als eerste op de hoogte gebracht van toekomstige normontwikkelingen en herzieningen en kunnen hierin een zeer actieve rol spelen.

Informatie

Voor meer informatie over deze normcommissie of deelname hieraan, kunt u contact opnemen met Isabel Polderdijk, secretaris van de normcommissie Corrosie via chemistry@nen.nl of tel. (015) 2690 442.

Eerder door u bekeken