'SuperCleanQ Project' recycling petflessen halverwege

24-05-2013 Het SuperCleanQ Project, gericht op kwaliteitscontrole- en kwaliteitsgarantieprocedures, is inmiddels halverwege. De vordering zijn prima te noemen.

De belangrijkste doelen van het SuperCleanQ project zijn om kwaliteitscontrole- en kwaliteitsgarantieprocedures te ontwikkelen voor plastic recycling processen die gericht zijn op materialen die met ons voedsel in aanraking komen.

Dit kan een oplossing bieden voor de Europese industrie om aan regelgeving vanuit de Europese Commissie te voldoen, namelijk EC 282/2008. Het project wil PET-materialen recyclen die momenteel nog niet via bestaande faciliteiten te verwerken zijn. Het gaat dan om ruim 700.000 ton aan materiaal.

Tussenstand

Intussen is men aardig op weg. Zo wordt er gewerkt aan een testmethode voor gerecyclede materialen en werkt men aan technologie voor afvalmanagement rondom PET.

Ook belooft het online monitoring systeem, dat verontreiniging kan opsporen, veel goeds voor de toekomst. Verder zal hopelijk een nieuw recyclingproces voor PET uit de bus rollen, wat de nodige milieuwinst met zich meebrengt.

Meer informatie

Bent u geintereseerd in dit project? Neemt u dan contact op met chemistry@nen.nl of kijk op www.supercleanq.eu.

Eerder door u bekeken