Conditiemeting infrastructuur

De conditie van alle verschillende objecten die behoren tot de infrastructuur kunt u ook op dezelfde wijze meten. Hiervoor biedt NEN 2767 een uitkomst.

NEN 2767 maakt het ook mogelijk de conditie van infrastructurele werken, zoals bruggen, tunnels, wegen, etc. op een objectieve manier te meten. Als het om conditiemeting van infrastructuur gaat, dan spelen NEN 2767-1 en NEN 2767-4 een rol. NEN 2767-4 bestaat uit twee onderdelen: de methodiek en de gebrekenlijsten voor infrastructuur. Daarnaast kunt u nu ook kiezen voor
NPR 4768 voor foto's en definities van conditiemeting infra.


  • Inspectiemethodiek: De combinatie van NEN 2767-1 biedt u voor infrastructuur de volledige inspectiemethodiek.
  • Gebrekenlijsten: NEN 2767-4-2 (Online webapplicatie incl. NEN 2767-4-1.)
  • Foto's en definities: NPR 4768 Conditiemeting – Definities en foto's van decompositie en gebreken

Webapplicatie conditiemeting infrastructuur - NEN 2767-4

Bij de norm NEN 2767-4 hoort ook een gebruiksvriendelijke webapplicatie (NEN 2767-4-2) waarmee u gemakkelijk kan bepalen welke gebreken zich voor kunnen doen per bouwdeel. Ook is voor elk gebrek aangegeven welk belang het heeft. Daarnaast is het op eenvoudige wijze mogelijk om gegevens te exporteren naar uw eigen computer. NEN 2767-4 is ontwikkeld door vooraanstaande partijen in de markt (o.a. Rijkswaterstaat, Dienst Vastgoed Defensie, grote gemeenten) en zal algemeen worden voorgeschreven door opdrachtgevers. Daarom is de norm een belangrijke rol gaan spelen in de gehele markt. Meer informatie is te vinden op www.nen2767-4.nl.

NIEUW: Bij deze webapplicatie kunt u een foto- en definitiedatabase conditiemeting infra (NPR 4768) laten toevoegen om zo nog makkelijker te werken.

(U heeft als alternatief de mogelijkheid om de volledige gebrekenlijst eenmalig af te nemen in Excel-formaat. De zip-file is alsnog ca 245 MB. Aangeraden wordt een recente versie van Microsoft Excel te gebruiken.)

Foto- en definitiedatabase Conditiemeting infra - NPR 4768

50% introductiekorting op het 1e jaar!

Tijdens een onderhoudsinspectie komen altijd veel vragen naar voren, zoals: 'Hoe ziet deformatie eruit? Is wat ik nu zie tijdens mijn inspectie een voorbeeld van kritieke of niet-kritieke deformatie?'

Om u antwoord te geven op dit soort vragen is onlangs ‘NPR 4768 Conditiemeting – Definities en foto's van decompositie en gebreken’ gepubliceerd. Deze NPR is een aanvulling op de webapplicatie infrastructuur (NEN 2767-4) en geeft definities en foto's van de beheerobjecten, elementen, bouwdelen en gebreken.

Door middel van voorbeeldfoto’s krijgt u een referentiekader van de intensiteit van de gebreken en zorgen de definities voor een eenduidige begripsvorming. Met deze voorbeelden en de definities wordt het eenvoudiger om meer eenduidigheid in onderhouds- en beheerplannen te krijgen. De fotodatabase zal regelmatig worden geactualiseerd, waarbij de mogelijkheid bestaat om zelf foto’s in te dienen.

De toegang tot NPR 4768 gaat gewoon via de webapplicatie van NEN 2767-4 met dezelfde inlog-gegevens. Zo kunt u steeds in één omgeving werken.

Aangezien de fotocollectie nog niet geheel compleet is, ontvangt u nu 50% korting op het 1e jaar! De definities zijn wel compleet. Profiteer nu van deze introductiekorting! De database zal regelmatig worden geüpdatet.

Let op: NPR 4768 is alleen beschikbaar in combinatie met de webapplicatie NEN 2767-4.

Impressie van NPR 4768 (pdf)

Leergang Conditiemeting infrastructuur

Wilt u de norm NEN 2767 leren toepassen in de praktijk? NEN geeft een praktijkgerichte Leergang Conditiemeting infrastructuur

Eerder door u bekeken

Informatie Bouw

Wij helpen u graag verder!


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van bouwnormen en/of online oplossingen.

015 2690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Trainingen
Voor vragen over praktijkgerichte bouwtrainingen (op maat).

015 2690 188

training@nen.nl


NEN Bouw & Installatie
Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

bi@nen.nl


NEN Materialen & Bouwproducten Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

mb@nen.nl