Beheers uw procesrisico's met deze nieuwe SIL-gids

26-11-2018 Voor het beheersen van process risico’s wordt vaak gebruikt gemaakt van diverse beschermingslagen waaronder instrumentele beveiligingen. Voor het juist bepalen van de eisen rondom instrumentele beveiligingen wordt vaak dankbaar gebruik gemaakt van normen zoals de NEN-IEC-61511.

Waar de norm echter niet in voorziet is begeleiding bij de eerste stappen van risico management. Hoe is bepaald welke risico’s tolerabel of niet tolerabel zijn? Welke valkuilen zijn er bij het uitvoeren van risico beoordelingen zoals in een HAZOP? Wanneer kan ALARP worden toegepast? Dit type vragen wordt vaak niet behandeld in de diverse risico management cursussen, maar wel ervaren in de praktijk.

Het SIL platform bestaande uit ca. 50 organisaties varierend van eindgebruikers, ingenieurbureaus, leveranciers, producenten en consultancy bedrijven hebben een beknopte handleiding samengesteld rondom het correct gebruik van de risico beoordeling matrix (RAM) en direct aanverwante zaken die helpen om instrumentele beveiligingen consistenter toe te passen in combinatie met de NEN-IEC-61511. Deze handleiding is bewust geschreven voor iedereen die een rol vervult in het beheersen van process safety risico’s binnen een organisatie.Bekijk en download

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Neem contact op met Rianne Boek, elektrische-installaties@nen.nl of (015) 2 690 194.

Norm

NEN-IEC 61511-1:2016 en

Functionele veiligheid - Veiligheidsystemen voor de procesindustrie - Deel 1: Raamwerk, definities, ...

Meer informatie over deze norm

Norm

NEN-EN-IEC 61511-2:2017 en

Functionele veiligheid - Veiligheidssystemen voor de procesindustrie - Deel 2: Richtlijnen voor de t...

Meer informatie over deze norm

Norm

NEN-EN-IEC 61511-3:2017 en

Functionele veiligheid - Veiligheidssystemen voor de procesindustrie - Deel 3: Richtlijnen voor de b...

Meer informatie over deze norm

Eerder door u bekeken