E-future op Elektrotechniek 2013

10-06-2013 De toekomst van de elektrotechniek staat het komend najaar centraal in de E-future Arena op de vakbeurs Elektrotechniek 2013. Daar vinden de toppresentaties, debatten, seminars en rondetafelgesprekken plaats over het centrale beursthema ‘slimmer samen werken’.

Bij ‘slimmer samen werken’ gaat het niet alleen om de verbetering van de samenwerking tussen de verschillende vakdisciplines in de bouw- en installatieketen. Ook doelt dit thema op de integrale samenwerking tussen de verschillende systemen in de geavanceerde en intelligente elektrotechniek van vandaag. Dit alles om de rendementen ervan te verbeteren bij een lager energieverbruik en met behoud van het vereiste niveau van veiligheid.

Theater

Dit hoofdthema komt terug in drie ‘theaters’:

  • Theater Installatie: verlichting, domotica, schakel- en installatiemateriaal en laag- en middenspanningsmateriaal
  • Theater Industrie: industriële elektronica, automatiseringssystemen, sensoren, meet- en regelsystemen, ET-apparatuur, elektrische aandrijvingen en robotica
  • Theater Energie: energietechnieken en infrastructuur, midden- en hoogspanningsmateriaal, kabels, verbindingsmoffen, eindaansluitingen en meetmethodieken

Domotica en zonnestroom

Verder presenteert het Domotica Paviljoen geïntegreerde systemen die alle elektrische toestellen in de woning kunnen bedienen en beheren. In het Solar Paviljoen tenslotte zijn de specialisten in zonne-energie en energiebesparing te vinden.

Nieuwe normen

De vele nieuwe, intelligente en duurzame technieken die binnen de genoemde thema’s in Utrecht worden gepresenteerd, hebben ook grote gevolgen voor de normen die erop van toepassing zijn. Niet alleen op het gebied van de hoog- en laagspanning, maar ook op terreinen als de brand-, inbraak- en overvalbeveiliging, woning- en gebouwautomatisering, industriële automatisering en veiligheid, energiebesparing en noem maar op. Alles wat tijdens Elektrotechniek 2013 in de Jaarbeurshallen wordt gepresenteerd is genormaliseerd. En al die normen zijn volop in ontwikkeling.

Digitaal en online

NEN presenteert tijdens de vakbeurs niet alleen de vele aangepaste en geheel nieuwe normen voor de elektrotechniek. Om dit omvangrijke normpakket overzichtelijk en toegankelijk te houden heeft het normalisatie-instituut het afgelopen jaar tevens een groot aantal digitale en online maatwerkpakketten ontwikkeld. Hiermee heeft de elektrotechnicus altijd, overal en volledig up-to-date die normen bij de hand, die voor zijn specifieke werk van belang zijn.

NEN Training & Advies presenteert haar nieuwe interactieve en modulaire trainingen over de toepassing van al deze normen.

Kom ook naar Elektrotechniek

Registreer nu en ga gratis naar Elektrotechniek 2013. Uw persoonlijke toegangsbadge wordt u in aanloop naar de beurs toegestuurd.

Praktische informatie

Elektrotechniek 2013 vindt plaats van 30 september tot en met vrijdag 4 oktober in de Jaarbeurs Utrecht. De openingstijden zijn 30 september t/m 2 oktober van 10:00 tot 17:30 uur, 3 oktober van 10:00 tot 19:30 uur, 4 oktober van 10:00 tot 17:00 uur. Maandag is de studentendag.

Eerder door u bekeken