Eisen voor alarmoverdragers en alarmontvangers die deel uitmaken van een alarmtransmissiesysteem gepubliceerd

13-09-2013 NEN heeft na de recente publicatie van de Nederlandse praktijkrichtlijn met eisen voor een gemeenschappelijk protocol voor alarmtransmissie via het internet protocol (AoIP) nu ook normen voor alarmoverdragers en alarmontvangers gepubliceerd. Alarmoverdragers en -ontvangers zijn essentiële onderdelen van een alarmtransmissiesysteem.

NEN-EN 50136-2 specificeert de technische eisen voor de prestaties, betrouwbaarheid, veiligheids- en beveiligingskenmerken van de alarmoverdrager (SPT) geïnstalleerd in een beveiligd object. Een alarmoverdrager kan een stand-alone apparaat of een geïntegreerd onderdeel van een alarmsysteem zijn.

De technische eisen voor de prestaties, betrouwbaarheid, veiligheids- en beveiligingskenmerken van de alarmontvanger (RCT) zijn gespecificeerd in NEN-EN 50136-3. De alarmontvanger is geïnstalleerd in een alarmcentrale (ARC) en kan ofwel een geïntegreerd onderdeel zijn van een ontvangstsysteem, of een stand-alone apparaat.

Het eerste deel van de norm, NEN-EN 50136-1, specificeert de algemene systeemprestatie-eisen voor alarmtransmissie. Aanvullende eisen voor de aansluiting van specifieke soorten alarmsystemen worden gegeven in de relevante Europese normen.

Eerder door u bekeken

Contact

Voor inhoudelijke informatie over deze norm(en) of over het normalisatieproces: Monique Bosboom, Manager Elektrische Installaties.

(015) 2 690 145

monique.bosboom@nen.nl