Eisen voor alarmoverdragers en alarmontvangers die deel uitmaken van een alarmtransmissiesysteem gepubliceerd

13-09-2013 NEN heeft na de recente publicatie van de Nederlandse praktijkrichtlijn met eisen voor een gemeenschappelijk protocol voor alarmtransmissie via het internet protocol (AoIP) nu ook normen voor alarmoverdragers en alarmontvangers gepubliceerd. Alarmoverdragers en -ontvangers zijn essentiële onderdelen van een alarmtransmissiesysteem.

NEN-EN 50136-2 specificeert de technische eisen voor de prestaties, betrouwbaarheid, veiligheids- en beveiligingskenmerken van de alarmoverdrager (SPT) geïnstalleerd in een beveiligd object. Een alarmoverdrager kan een stand-alone apparaat of een geïntegreerd onderdeel van een alarmsysteem zijn.

De technische eisen voor de prestaties, betrouwbaarheid, veiligheids- en beveiligingskenmerken van de alarmontvanger (RCT) zijn gespecificeerd in NEN-EN 50136-3. De alarmontvanger is geïnstalleerd in een alarmcentrale (ARC) en kan ofwel een geïntegreerd onderdeel zijn van een ontvangstsysteem, of een stand-alone apparaat.

Het eerste deel van de norm, NEN-EN 50136-1, specificeert de algemene systeemprestatie-eisen voor alarmtransmissie. Aanvullende eisen voor de aansluiting van specifieke soorten alarmsystemen worden gegeven in de relevante Europese normen.

Norm

NEN-EN 50136-1:2012 en

Alarmsystemen - Alarmtransmissiesystemen en -apparatuur - Deel 1: Algemene eisen voor alarmtransmiss...

NEN-EN 50136-1 specificeert de algemene eisen voor de prestaties, betrouwbaarheid en veiligheid kenmerken van alarm transmissiesystemen. NEN-EN 50136-1 heeft betrekking op de algemene eisen voor het verstrekken van verbindingen signalering tussen een...

Meer informatie over deze norm

Eerder door u bekeken