Geen regeltjes leren, maar inzicht verkrijgen

15-11-2016 Als je een totaalpakket aanbiedt, moet je weten waar je het over hebt, vindt Stefan de Jong. Hij is salesmanager bij eReM Elektrotechnici BV, een bedrijf gespecialiseerd in industriële automatisering. “Voor ons is het noodzakelijk om breder te kijken dan paneelbouw alleen. We onderscheiden ons van de meeste paneelbouwers doordat we ook de engineering en installatie voor onze klanten uit handen nemen. Dat vergt expertise en een kennis van zaken. Zeker als het aankomt op wet- en regelgeving.”

“Regels worden voortdurend aangepast, uitgediept en opgesplitst - daarom is bijscholen en opfrissen zo belangrijk”, vertelt Stefan. eReM heeft recentelijk via NEN een bedrijfstraining ‘Ontwerp van industriële schakel- en besturingspanelen’ georganiseerd. “Hiermee is onze kennis van NEN-EN-IEC 60204 en 61439 weer up-to-date”, vervolgt hij. “De nadruk lag op de machinerichtlijn, de laagspanningsrichtlijn en de EMC-richtlijn. Pouw Jongbloed verzorgde de training. Ik kende hem van zijn lezingen en wist dat ons team bij hem in goede handen was.”

Praktische insteek

Twintig medewerkers van verschillende afdelingen kwamen in de avonduren bij elkaar, zeven keer in totaal. Stefan: “Wij kunnen klanten van begin tot eind helpen. Dit hele traject is aan bod gekomen. Van oriëntatie en ontwerp op de tekentafel tot installatie en detailafwerking. Pouw zorgde voor prikkelende praktijkvoorbeelden. Daarnaast hebben wij ons kwetsbaar durven opstellen door een aantal van onze uitgevoerde projecten tegen het licht te houden. Daarbij daagde Pouw ons uit om zelf de antwoorden op vraagstukken te vinden en dus echt met de lesstof aan de slag te gaan. Deze kwam daardoor van het papier af en werd onze dagelijkse realiteit. Inzicht was prioriteit één. De regeltjes erachter volgen zo vanzelf.”

Terugkomdag

“Wij willen altijd bijscholen als dat nodig is, zeker als het op een prettige manier als deze kan. Binnenkort hebben we een terugkomdag. Dan kunnen we situaties bespreken die we in tussentijd zijn tegengekomen. De lesstof van de training heeft dan ook kunnen bezinken. Als er nog vragen zijn, kunnen die op dat moment uitgebreid aan bod komen. Zo weten wij zeker dat we alles goed begrepen hebben. Dankzij deze training kunnen we onze klanten eenduidig antwoorden en problemen snel signaleren. Wij zijn hun vraagbaak. Onze klanten mogen daarom continu een hoog niveau van dienstverlening van ons verwachten.”

Bedrijfstraining

Wilt u ook uw kennis en die van uw mederwerkers over NEN-EN-IEC 60204 en 61439 opfrissen en/of verdiepen? Bel om de mogelijkheden te bespreken of om een afspraak te maken: telefoon (015) 2 690 168 of e-mail bedrijfstraining@nen.nl.

Eerder door u bekeken