Informatiemiddag richtlijn computerruimtes

12-08-2013 NEN ontwikkelt een Nederlandse Praktijkrichtlijn (NPR) voor 'Computerruimtes en datacenters'. Deze NPR 5313 ondersteunt alle betrokken partijen bij het ontwerp, de installatie en de bedrijfsvoering van dergelijke ruimtes.

Nu er weer een nieuw deel van de NPR 5313 in ontwerp klaar is, nodigt NEN alle belanghebbende marktpartijen en organisaties uit voor een gratis informatiedag, op 9 oktober van 9.30 tot 16.00 uur bij TNO op de campus van de Universiteit Utrecht (De Uithof).

NPR 5313

De NPR 5313 omvat alle ingrediënten voor het specificeren, ontwerpen, aanbieden, bouwen, installeren, opleveren en documenteren van een computerruimte of datacenter. De praktijkrichtlijn ontsluit generieke kennis en verwijst tevens naar alle relevante normen en andere publicaties. Ook kunnen offertes, investeringen in, en kosten van een computerruimte of datacenter met elkaar worden vergeleken.

23 onderwerpen

De praktijkrichtlijn is opgebouwd uit 23 onderwerpen op strategisch, tactisch en operationeel managementniveau. De onderwerpen hebben betrekking op zowel primaire als ondersteunende processen. Sommige onderwerpen zijn alleen relevant gedurende één specifieke levensfase, andere voor de gehele levensduur van een computerruimte of datacenter.

Normcommissie

De bijbehorende normcommissie 'Computerruimtes en datacenters' heeft als doel om kennis over en praktische ervaring met computerruimtes en datacenters te delen. De commissie baseert zich op het werk en de publicaties van Europese en mondiale normalisatie-instituten, consortia en brancheorganisaties.

Meer informatie en aanmelden

Vragen over uw registratie kunt u stellen aan NEN Evenementen, telefoon (015) 2 690 422
of e-mail evenementen@nen.nl.

Heeft u een vraag NPR 5313? Neem dan contact op met Ton van Bergeijk, consultant Informatietechnologie & Telecom, telefoon (015) 2 690 126 of e-mail ton.vanbergeijk@nen.nl.

Bekijk het programma en meldt u snel aan voor gratis deelname, want vol = vol

Eerder door u bekeken